Saab Nyheter Sverige: I norr (nästan) inget nytt

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Igår var Vladimir Antonovs förhoppningar om att bli Saab drastiskt minskat. Enligt den litauiska centralbanken har hans SNORAS-bank lånat för lätta lån och kränkt lagar.

Bakgrunden: Utlåningen till ett ryskt bolag, som tidigare hade plattat i alla andra banker, förde SNORAS i trubbel, så att en kapitalökning var nödvändig. Det är bittert för Antonov, men låt oss möta det. Bilen från London har länge varit med Saab i båten, trots allt är han finansiären bakom Victor Muller.

När den kinesiska starten i Sverige och EIB-lånet är slut kan Antonov inte bry sig om EIB: s yttrande. Eftersom Youngman och Pang Da redan har singalized att Antonov är välkommen som minoritetsaktieägare. Så, luta dig tillbaka, dricka te och var tålamod.

Saab betalade sin skatt. I dag stod beloppet på skattemyndighetens konto, eftersom ”Dagens Industri” var tvungen att ge mjukt. Lite för sent (tror vi), vilket är dåligt, för i Sverige betalar du drakoniska räntor från den första eftersläpningsdagen. Ändå överförde Saab för mycket pengar, biltillverkaren har nu exakt 898.912 XNUMX kronor i kredit på skattekontoret. Så är det med det transparenta svenska skattesystemet.

Det finns också något nytt från Kronofogden. Antalet fordringsägare har ökat med 5 till 93. Två fordringsägare drog tillbaka fordringarna, skulderna avräknades.

Saabs mamma ”Swedish Automobile” har återhämtat sig mycket och ligger på 2,19 euro.

Vi väntar på goda nyheter från Trollhättan. Men väntetiden kan vara lång, för det finns fortfarande mer än tre veckor till början av produktionen.

Text: tom@saabblog.net