Saab News Stockholm: Maud Olofsson skriver Vladimir Antonov

Maud Olofsson
Maud Olofsson

Maud Olofsson, svensk ekonomiminister mottog nyligen ett brev från Vladimir Antonov om Saab. Idag svarade ministern och presenterade hennes syn på saker.

Brevet, idag efter en mycket lång dag på vägen i Saab-frågor, exceptionellt i originalet - utan översättning.

Maud Olofsson skriver till Vladimir Antonov:

Näringsdepartementet, Energi och Energi

Kommunikation Sverige

Kära herr Antonov,

Tack för din skrivelse.

Jag uppskattar ditt engagemang för Saab. Som du är väl medveten om har den svenska regeringen lagt stor vikt vid bilindustrin. Vi har gjort det på grund av denna bransch är viktig för Sverige. Under åren har det varit en källa till jobb och tillväxt. Vi är många som är stolta över svenska bilar.

Verka så fejkig som finanskrisen på hösten av 2008. Som det första landet i Europa lanserade vi ett speciellt bilpaket. Totalt sattes SEK 28 miljarder åt sidan. Detta paket, genom statsgarantin för ett EIB-lån, gör det möjligt för Spyker att stänga avtalet med General Motors och ta över Saab-bilar.

Mycket har hänt sedan Saab står inför utmaningar. Jag vet att Saabs affärsdag och natt för att hitta nya korta och långsiktiga lösningar. I de flesta fall innebär dessa lösningar inte att den svenska regeringen deltar.

Ingen borde tveka på att jag och den svenska regeringen är engagerade i den svenska bilindustrin. Jag vågar säga att jag har fått min tid som minister.

Som du har märkt vill jag avgå från min roll som ledare för centrumpartiet i höst. När det gäller min framtid som minister är det ett beslut för nästa partiledare att ta. Jag har förberett och villig att fortsätta.

Oavsett vem som vill hålla ställningen som minister för näringsliv och energi, kan jag garantera dig att du vill ge dem full uppmärksamhet åt sitt uppdrag. Det inkluderar att ge politiskt stöd till den svenska fordonsindustrin och Saab.

Oavsett vem som vill hålla ställningen som minister för näringsliv och energi, kan jag garantera dig att du vill ge dem full uppmärksamhet åt sitt uppdrag. Det inkluderar att ge politiskt stöd till den svenska fordonsindustrin och Saab.

Med vänliga hälsningar

Maud Olofsson

Man tänkte på “Saab News Stockholm: Maud Olofsson skriver Vladimir Antonov"

  • blank

    ... på något sätt påminner det mig om kulten "samma förfarande varje år" eller: var odlas politiker och deras meningslösa uttalanden ...?

Kommentarer är stängda.