Saab News Sweden: De goda dåliga nyheterna

Saab Trollhattan
Saab Trollhattan

I slutet av juni registrerades 80-ärenden hos Kronofogden i Udevalla avseende Saab. För närvarande har antalet 90-fordringsägare stigit mot bilproducenten. Det har emellertid inte gjorts några större påståenden de senaste dagarna. Den största registrerade borgenären är leverantören IAC-koncernen Sverige med 44 miljoner kronor.

Hittills, och det är den goda nyheten, har ingen av dessa fall lämnats in för att verkställa verkställighet mot Trollhättan automaker. Talskonsten för domstolen, Christina Lindberg, berättade för pressen. Kreditorerna är uppenbarligen endast intresserade av att erkänna lagenligheten av fordringarna.

Leverantörerna väntar. De förbereder sig för det värsta fallet, men har inte skrivit av Saab. De väntar som vi gör för vad som händer i Sverige i augusti.

Trots tragedin är detta goda nyheter. För leverantörerna förväntar sig att vårt varumärke ska överleva. Detta är vår tolkning av att ”hålla stilla” i Sverige.

Text: tom@saabblog.net