Saab Sverige Nyheter: Väntar på regeringen

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Vad kan Saab fans göra bäst? De väntar, därför att vi under de senaste månaderna var tålmodiga. Så idag väntar vi igen på att regeringen beslutar att sälja Saab Immobilien.

Idag är onsdag inte ett regelbundet kabinettmöte i Stockholm, men administrationen kan kalla ett extra möte. Detta har ofta gjorts tidigare i termer av "Saab". Nästa ordinarie möte skulle vara på torsdag, vi väntar gratis idag.

I Sverige fortsätter diskussionerna kring Saab, även frågan om försäljningen av fastigheten är den stora träffen finns i rummet. Vi har också våra tvivel om den här verksamheten, eftersom de sista riktigt värdefulla värdepapperen säljs.

Vissa pressgrupper tvivlar på regeringens godkännande, för igår publicerades det katastrofala antalet 2010. Visst inte bra timing. Nu har en resursfull journalist beräknat att Saab har förlorat 100.000-kronor med varje bil som sålts under det senaste året. Även för Saab är detta ett tufft tal. I början av 90-åren förlorade Saab 5000 DM till varje ny bil som såldes.

Finns det ett alternativ? Förmodligen inte, för pengarna måste investeras i början av produktionen. Produktionen måste slutligen köras, det är högsta prioritet. Annars kommer vi (Saab) aldrig att komma ut ur nedåtgående spiral. Tydligen är fastighetsförsäljningen för kortfristig finansiering utan alternativ.

Om inte Muller hade en "B" -plan.

Text: tom@saabblog.net