Saab News: Saab 9-4x, regeringen, snö från förra året

Saab 9-4x och Saab 9-5
Saab 9-4x och Saab 9-5

Det är faktiskt för varmt att "blogga". I Rhein-Main-området är det 30 grader idag, men några få linjer går alltid. Precis som Saab 9-4 SportCombi fick Saab 9-5x de bästa betygsättningen vad gäller säkerhet för fordon för några veckor sedan. Har vi inte förväntat oss det på det sättet? En Saab är bara en Saab. En Saab är alltid säker.

Saab Press Release:

Trollhättan, Sverige: Den nya Saab 9-4X-korsningen har tjänat "Top Safety Pick", den högsta klassificeringen för kollisionsvärdighet som tilldelats av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) i USA. För bara tre veckor sedan fick Saab 9-5 Sedan samma tillskott.

Chef för säkerhetsutveckling hos Saab Automobile säger Per Lenhoff, "Att uppnå två toppsäkerhetsval på tre veckor är förstås mycket glädjande. IIHS-tester är en värdefull guide till konsumenterna och de är viktiga för att vi ska uppnå bra resultat. "

IIHS är en forsknings- och kommunikationsorganisation som finansieras av auto försäkringsbolag i USA. Testprocedurerna inkluderar främre slag (offset) och sidokollisionskraschar. Sätes- / nackstöd testas sålunda i en simulerad bakre ände för att bedöma skyddet mot whiplashskador.

Prestanda bedöms som "Bra", "Acceptabelt", "Marginal" eller "Dåligt" i vart och ett av testerna och för att uppnå utmärkelsen "Top Safety Pick" måste bilar uppnå högsta betyg i alla fyra procedurerna och bör också monteras med ESP®.

Fastighetsaffären

Under tiden är vi lite längre fram. Riksgälden har idag gjort en positiv rekommendation till den svenska regeringen. Det måste besluta nu.

Maud Olofsson vill kontrollera mycket noggrant och sedan meddela beslutet utan tidstryck. EIB har redan kommit överens om att ett avslag från egen regering är osannolikt.

Snön i förra året

Idag gick Saab-numren från 2010 genom svensk press. ”Blutrot - Blodrött” skrev pressen. Okej, siffrorna får mitt blod att frysa också - för nu.

Men långsamt, för alla Saabuntergangs fetishists bland läsarna. Det är antalet 2010. En stående fabrik togs över, inga intäkter men omedelbart höga kostnader för 3.500-anställda. Dessutom investeringar i infrastruktur, försäljning, utveckling, marknadsföring och så vidare. Antalet är dåliga, de närmaste åren kommer att förbli dåliga.

För att du måste investera det innan pengar tjänas. Naturligtvis, över en längre tid. Detta har blivit erkänt i Sverige och Holland och kursen har fastställts med de nya partnerna från Kina. Kanske lite sent, men inte för sent.

Under år 2010 uppgick förlusten till 3 miljarder kronor, med en omsättning på 6.3 miljarder kronor. Det fanns 28.284-bilar sålda, efter 39.745-bilar i år 2009.

Revisionsberättelsen ser många risker för Saab, till exempel valutafluktuationer, mot vilka företaget inte är säkrat. En absurditet för ett företag som är beroende av export. Så det finns mycket att göra i Trollhättan för Mr. Muller. Till exempel anställa en CFO - äntligen och snabbt.

I den meningen. Fortsätt Saabing!

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Saab 9-4x, regeringen, snö från förra året"

 • hej,
  det har blivit så tyst igen till saab
  Hittills, efter tystnaden, fanns det alltid en katastrof!

  När startar Saab produktionen?
  vem kan berätta för mig?

  Carlson

  • blank

   Hej carlsons - produktionsplanen är fortfarande på plats och har inte dragits tillbaka.

   Produktionen startar "om två veckor". Mycket beror på de pengar som ska komma från försäljningen av fastigheten.

   Låt oss vänta och vara säker.

   Tom

Kommentarer är stängda.