Saab Nyheter: Sverige vid middagstid, ingen plats i nischen?

Det är relativt tyst idag runt Saab och det är en bra sak. Därför böjer mitt skrivbord under belastningen av saker som har lämnats under de senaste dagarna. Det finns bara de vanliga spelen runt Saab i Sverige som förtjänar att nämna. Tja, och lite mer.

Regeringen, ja regeringen. Det vore trevligt om Stockholm tog ställning, men det gör det inte. Du väntar på vad EIB säger. Hur många gånger har vi redan skrivit det. Om GM och EIB bestämmer sig positivt, då blir det regeringen, så ljuden från Sveriges huvudstad. Endast EIB: s beslut kommer att behöva någon tid efter att fru Srejber lämnar. Efterträdaren börjar först idag i Luxemburg.

Men jag tror att Saab har en "plan B" om EIB tystnar igen i veckor.

Tidningen "Zeit", som vi uppskattar mycket, har skrivit en artikel om Saab och elbiltillverkaren "Think". Den norska tillverkaren står inför den slutliga "out" efter att produktionen av elbilar avbröts för en tid sedan. "Ingen plats i nischen”Säger tiden. För Saab kan du också se det och registrera ett minskande kundförtroende. Försvinner det verkligen? Den här veckan såg vi förvånansvärt motsatsen. Kanske "Zeit" -redaktörerna borde ringa oss, vi kommer gärna att ge information.

I Sverige regerar nya Maleur för Saabs anställda. Företagsledarna måste nu betala sina bränsleavgifter själva. Bränslekorten blockerades. Jag tror det kommer att överleva svenskarna.

Ha en trevlig helg, fortsätt Saabbing.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab Nyheter: Sverige vid middagstid, ingen plats i nischen?"

Kommentarer är stängda.