Saab News: Antonov och Muller "på banan" - ännu mer pengar till Saab?

Vladimir Antonov
Vladimir Antonov

Uppdatering: 20: 46

Det går framåt i Sverige och de två stora vännerna Muller och Antonov accelererar. Till sist. Idag kan man tro att båda är som befriade. Victor Muller hade ett möte med representanter från Pang Da och Youngman Automotive idag.

Dessutom, och det är känslan av dagen för mig, med en representant för NDRC.

Om en representant för den mäktiga NDRC reser till Stockholm, så är det en gest, vars betydelse är mycket hög. Det är också ett tecken på uppskattning, för Muller, för Saab. Det verkar vara bättre för Saab i Peking än förväntat.

Representanterna för den nationella utvecklings- och reformkommissionen träffade också den svenska ekonomiministeren Maud Olofsson.

Det fortsätter ikväll. Ett annat möte med Muller, Antonov och de kinesiska besökarna av Youngman och Pang Da planeras på kontoret för en affärsadvokat i Stockholm. Vi vet för närvarande inte om en medlem av NDRC är närvarande. Det handlar om ytterligare finansiering för Saab på 2 miljarder kronor, det vill säga cirka 210-220 miljoner euro. Muller vill säkra dessa pengar för Saab.

Mitt 2 cent på följande satsning: Om Muller tar emot pengarna från Kina, ersätter han EIB-kredit och Saab är gratis. Vem satsar med dig?

Obekräftade källor rapporterar en middag av den kinesiska (NDRC?) Delegationen med ekonomiminister Olofsson ikväll.

Antonov var också ute hela dagen och träffade fackliga representanter och kinesiska sändebud. Den färgglada fraktionen i "Pro Saab -rörelsen" fungerar som vi hoppades att den skulle göra. Representanten för IF Metal i Trollhättan, Hakan Scott, har återigen bjudit in statsminister Reinfeldt (tack Lars för informationen). Den här gången skriftligt. Reinfeldt har redan ställt in en gång, men den här gången kanske han kommer.

Riksgäldsstyrelsen och förvaltningen i Stockholm arbetar fortfarande med översynen av Vladimir Antonov. Den mycket smart använder timans tjänst och bygger ett nätverk av fackföreningar, politiker och föreningar. Idag fattades ett tidigt beslut de närmaste dagarna.

Glömde jag något? Jag hoppas inte.

Saab är på väg nu. Muller har lärt sig sina lärdomar från katastrofen de senaste veckorna. Han har bara en chans kvar. Och han använder det. Och - jag tror - med denna hisnande hastighet - han använder det mycket bra.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Antonov och Muller "på banan" - ännu mer pengar till Saab?"

  • blank

    Tyvärr iPhone typo självklart BMW 😉

  • blank

    Saabsunited skrev det vackert. NDRC reser halvvägs runt om i världen medan Reinfeldt inte lyckas flytta sin BMM till Trollhättan. Denna regering är ganska olik mig.

Kommentarer är stängda.