Saab Nyheter Trollhättan: Säg ja till Antonov!

Trollhättan i eftermiddag. Stefan Löfven, ordförande för IF Metal är i Saab stad. Han känner optimismen bland sina medlemmar. Men han känner också ilska och brist på förståelse för regeringens passivitet. Det enda som regeringen måste göra, säger Löfven, skulle slutligen vara att säga ja till Antonovs inträde.

Under sitt besök träffade Löfven också Victor Muller. Muller, han har intrycket, har nu genomfört en kortsiktig lösning och kommer att presentera en långsiktig lösning med de kinesiska investerarna.

Det är oerhört viktigt att regeringen tar ställning till EIB, säger Löfven. Samtidigt händer mycket i staden Trollhättan.

Framför fabriksportarna, del 1

Saab-anställda är efterfrågade. Det är den goda nyheten för folket i Trollhättan. Bilarbetare är eftertraktade. Leverantörer från Volvo, både från lastbilen och bilavdelningen, samt tillfälliga anställningsföretag är i portarna och rekryterar särskilt anställda. Dåligt för Saab, men med den saknade lönebetalningen - utan varning - har det ena eller det andra förmodligen spunnat bågen.

Framför fabriksportarna, del 2

En annan står framför fabriksportarna i Stallbacka. Det är fackföreningens ombudsman. Han samlar signaturerna för att förbereda konkursförhållandet mot bilmakaren. Han har inte alla än. Vissa anställda är också på semester. Saab får värdefull tid.

Saab-fabriken i Stallbacka.

Saabs presschef Eric Geers informerar medarbetarna om den nuvarande situationen. Victor Muller är på jobbet, men dyker inte upp. Lönebetalningar, säger Geers, har prioritet. Echoet är blandat. Tvärtom den samlade svenska pressen, uttrycker personalen sig, de flesta är frustrationen för de sista dagarna att notera, men du hoppades med Saab till sist. Fortfarande har de flesta inte gett sig upp och hoppas på ett bra slut och säga det.

Kommunen Trollhättan

Paul Akerlund kämpar. Han kämpar för sin gemenskap, för Saab, för Antonov. Han använder för tillfället den monterade pressen som munstycke och trummor sedan igår oavbrutet för Saab. Så att du kan höra det över hela landet. Han tror på Saab och han inser att han verkligen inte har någon chans. Han använder dem ändå.

Han är också där för de bekymrade Saab-anställda. Vissa får inte lån från banken. Paul Akerlund, förresten, tidigare IF Metal-ordförande, tar hand om sitt folk. Han erbjuder hjälp till att köpa matvaror, den kommunala bostadsföreningen timmar hyresgäster behövande anställda.

En stor man, han har vår respekt.

Swedbanken i Trollhättan.

Swedbank erbjuder IF Metal -medlemmar lån upp till 20.000 50 kronor. Tar ingen säkerhet för detta. Endast kreditbetyget måste vara bra. Hittills har banken utfärdat XNUMX lån till Saab -anställda. - Vi tjänar ingenting på det, säger Karin Abrahamsson från Swedbank i Trollhättan. Varje IF Metal -medlem och Saab -anställd kan gå till Swedbank, även de som inte har ett konto där.

Statssekreteraren kommer han till Trollhättan?

Frederik Reinfeldt har flera gånger varit inbjuden till Trollhättan. Kommer han? Nej, han kommer inte att komma. Istället nöjde han sig med platituder på Saab-temat i svenska medierna. Tomma politiker Worthülsen, som de varit hans partivän Maud Olofsson i flera månader. Hans intervjuer är inte värda att publicera av oss.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab Nyheter Trollhättan: Säg ja till Antonov!"

  • blank

    Det spelar egentligen ingen roll, men Maud Olofsson är ingen partivän med statsminister Reinfeldt. Olofsson tillhör "Centerpartiet" och Reinfeldt till "Moderaterna". Två olika konservativa partier.

    • blank

      Tack Lars. Jag lär mig mer varje dag ... 🙁 Om de svenska parterna, konkurslagen och så vidare. 😉

Kommentarer är stängda.