Saab Hirsch News: Saab 9-5 hjortföreställning

Saab 9-5 hjort prestanda
Saab 9-5 hjort prestanda

För en tid sedan kunde vi kort beundra en Saab 9-5 Hirsch Performance i Frankfurt. Hirsch, vår favorit schweiziska tuner, publicerade idag följande information om Saab 9-5-programmet:

Vid förra året Zürich Auto fick allmänheten en smak av vår vision för en Saab 9-5 Hjortföreställning vinna. Intensivt utvecklingsarbete resulterade i ett prestationspaket som uppfyller det typiska schweiziska perfektionskravet.

På grund av den hisnande prestanda hos 2,8T V6 i kombination med det sofistikerade aerodynamiska paketet, det rostfria sportavgaserna och ett självförtroende utseende på grund av att sänka och smidda 20 ″ fälgar, är Saab 9-5 Hirsch Performance det ultimata uttrycket för unik, kraftfull exklusivitet.
Alla komponenter måste genomgå på vägen till serieproduktion i akustik laboratorium, på provbänk i vindtunnel och på vägen en påkostad, kompromisslös testprogram.
Oavsett om det är i stadstrafik eller med maximal hastighet på motorvägen - du kan vara säker på att bilens beteende har testats i alla situationer.

Kraftfull framdrivning

Genom Hirsch Performance effektökning av 2.8T V6 utvecklas nu med en maximal 330 PS tio procent mer effekt än standardmotor. Redan från 1500 U / min är 400 Nm tillgänglig från 2700 U / min och upp till hastighetsgränsen är kontinuerligt maximalt 430 Nm. Hastigheten ökar därigenom till elektroniskt reglerad 260 km / h.

Naturligtvis, även med denna motor, tappades principen om ”ansvarsfull prestanda” inte ur sikte och man var noga med att se till att förbruknings- och utsläppsvärdena ligger inom gränserna. Detta innebär att Euro 5 och CARB -betygen bibehålls.

Fantastisk hantering

För att öka hanterings redan utmärkta egenskaperna hos Saab 9-5 återigen blir Hirsch Performance version ett för samverkan med aktivt chassi (Drive Sense) optimerad uppsättning av fjädrar, fronten sänker bilen runt 20 mm och tillbaka till 10 mm.

blankDen lägre tyngdpunkten förbättrar kördynamiken ytterligare. Exempelvis ökas kurvstabiliteten och bromssträckan reduceras. Med en vikt på 11 kg bidrar de smidda 20 ″ fälgarna i den exklusiva "Liquid Titanium" -finishen också till den förbättrade hanteringen. I kombination med sänkningen ger de 9-5 Hirsch Performance en stark närvaro på vägen.

Sportligt ljud

blankFör att uppfylla kraven i en sportig turnera sedan, har våra ljuddesigners utvecklat ett rostfritt stål sportavgassystem i efter intensiv forskning, vilket ger ett sportigt, kraftfullt ljud vid acceleration eller under full belastning, men utmärker sig på andra sidan när avslappnad glider genom trevliga klangfull återhållsamhet. Genom att alla rör och halsdukar var flußoptimiert motorrespons förbättras. Utanför utstrålar de två dubbla avgaserna i borstat rostfritt stål elegant sportighet.

Effektiv aerodynamik

Det nya aerodynamikpaketet består av en främre spoiler med optimerat luftintag för förbättrad kylning, sidokjolar, diffusorer och spoilerlip för stammen. Det ger Saab 9-5 ett sportigt utseende utan att bryta fordonets ursprungliga konstruktion.

blankDen pågående optimering i vindtunneln förde imponerande resultat: genom att installera Aerodynamikapakets i samband med sänkningen av dragkoefficienten minskar med nästan 5%. Dessutom minskar hissen på framaxeln med 70% och på bakaxeln med 40%. Detta innebär en signifikant förbättring av körstabiliteten vid höga hastigheter.

Saab fabriksgaranti

Hirsch Performance garanterar att den ökade prestandan inte medför förlust av tillförlitlighet och hållbarhet. När du installerar Hirsch Performance-produkter genom ett auktoriserat servicecenter för Saab, är Saabs fabriksgaranti kvar i sin helhet och fullständig.

Text och bilder: Hjortföreställning