Saab News Trollhättan: Stefan Löfven i morgon på Saab

Fackföreningens ordförande för IF Metal, tillsammans med fackföreningssekreteraren Veli-Pekka Säikkälä, besöker Saab imorgon i Trollhättan. I sitt pressmeddelande före besök kritiserade han hårt den nyliberala administrationen i Stockholm, "som gömmer sig bakom byråkratin."

Löfven sa att GM redan hade accepterat investeraren Antonov i april, även om det fortfarande fanns några obesvarade frågor. Regeringen, GM och EIB skulle behöva arbeta tillsammans för att klargöra dessa frågor. Klockan tickar, tusentals jobb står i fara. Alla aktörer måste agera konstruktivt, regeringen tar en samordnande roll. Särskilt när det gäller en fråga som är så viktig för Sverige.

Löfven kan inte föreställa sig att den tyska eller franska regeringen har tvekar så länge i fråga om nationellt intresse. Maud Olofsson säger att regeringen pratar om Saab dagligen, men det verkar inte fungera. Så långt som herr Löfven.

IF Metal förbereder för närvarande ansökan om konkurs och vill i sin tur begära betalningsförfrågan Saab imorgon.

Text: tom@saabblog.net