Saab Breaking News: 120 miljoner kronor för Saab

Den svenska nyhetsbyrån TT rapporterar idag på 08: 09 Watch orders från Kina för Saab. 582 nya Saab värda 13 miljoner euro har beställts, värdet motsvarar cirka 120 miljoner svenska kronor. En beställare heter inte TT. TT anses vara helt ansedd och pålitlig. Det är den kontantinsprutning vi överväger för Saab att lösa veckans problem. Pengarna borde vara i konton denna vecka, löner skulle kunna betalas, den akuta konkursrisken skulle vara förbjuden.

Saabs pressmeddelande till meddelandet:

Trollhättan, Sverige: Svensk Automobile NV (Svenska Automobile, tidigare Spyker Cars NV) tillkännager gjorde ett kinesiskt företag lagt en order att köpa 582 Saab fordon med ett sammanlagt värde av EUR 13 miljoner Saab Automobile AB (Saab Automobile) och full förskottsbetalning förväntas tas emot i veckan, vilket ger Saab Automobile med kortsiktig finansiering för att betala löner till sina anställda och göra partiell leverantörsbetalningar.

Swedish Automobile och Saab Automobile fortsätter diskussionerna med flera parter för att säkra ytterligare kortfristig finansiering för att starta om produktionen. Det kan emellertid inte vara säkert att dessa diskussioner kommer att bli framgångsrika. Diskussioner om försäljning och återhämtning av fastigheter i Saab Automobile pågår.

Victor Muller, VD för Saab Automobile och Swedish Automobile, sa: ”Jag är nöjd med att tillkännage detta avtal, eftersom det säkerställer en del av den nödvändiga kortsiktiga finansieringen för Saab Automobile och gör det möjligt för oss att betala våra anställdas lön innan slutet av detta månad. Ledningen för Saab Automobile är djupt engagerad i företaget och dess anställda. Jag respekterar fackföreningens beslut att avgå från styrelsen för Saab Automobile. Vi beklagar verkligen den nuvarande kassabristen som orsakar oförtjänt svårighet för alla och vi arbetar obevekligt för att lösa den nuvarande situationen. Vi hoppas kunna säkerställa ytterligare kortfristig finansiering, nödvändig för att nå en överenskommelse med alla våra leverantörer om att starta om produktion snart.

"Herr. Vladimir Antonovs intresse av att delta som investerare / finansiär i Swedish Automobile förblir obevakad, men han väntar fortfarande på ett beslut om hans godkännande från parter i intresse efter Riksgäldskontorets rekommendation att rensa honom för över 8 veckor sedan. När klarering har uppnåtts, kan Antonov tillhandahålla efterfrågad finansiering och / eller kapital till Swedish Automobile / Saab Automobile vid denna kritiska tidpunkt. Vi strävar hårt efter att få denna viktiga godkännande så snart som möjligt. "

Swedish Automobile vill uppdatera marknaden för alla nya utvecklingar.

Problem löses inte i grunden. Ledet för leverantörer, kunder och Saab-varumärket fortsätter för tillfället.

Muller blir mer och mer ensam i Trollhättan. Fackliga representanter lämnar också Saab-styrelsen. Muller är ensam nu.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “Saab Breaking News: 120 miljoner kronor för Saab"

 • Om VM vill utnyttja Saabs räddning på medellång och lång sikt, borde han göra det - vad talar emot det?
  I det fallet skulle han absolut förtjäna det och vi skulle alla vara mottagare av det.
  Jag kör även en ny Saab 9-5. Min garant är min återförsäljare och det är uppriktigt sagt att det inte har varit någon garantianspråk sedan 7 månader efter EZ.

 • Självklart är jag glad. Men att köpa en ny bil utan en pålitlig garant var inte riktigt min plan.

  Jag tar bilder, jag är nog klar på fredag ​​🙂

 • VM vill dra nytta av sin inresa i Saab. Planen har inte funnits riktigt så långt. Därför har han inte lämnat än.

  Min Griffin är redo att hämta hos återförsäljaren. Jag vet inte om jag ska vara glad eller inte.

  • Woy, se fram emot din nya Saab! Du köper en Saab och inte VM. Och Saab är en bra bil. Och skicka oss bilder när du hämtar din bil 😉 Tom

  • Tydligt - glad. Situationen förändras inte så att det är en fin bil.

 • Fackföreningarna måste lämna Saab, annars skulle de ha varit beslutsfattare för eventuell konkurs, vilket skulle ha varit till deras fördel.
  Jag tror starkt på VM - ingen annan än han kommer att göra det här arbetet.
  I andra företag skulle VD ha rymt för länge sedan ...

  • Det som är ansvarigt i VM Trollhättan är inte roligt. Detta är inte en hussarbit. Det är bara ledsen för vårt varumärke.

Kommentarer är stängda.