Saab News Weiss-Blau: Bayern Nyheter om Saab

Saab News Bayern
Saab News Bayern

Visste du? Saabblog.net kommer från Bayern, närmare bestämt från Nedre Franken. "Riktiga Bayern", det vill säga de från Övre Bayern och andra platser, kommer att stöna högt och säga - det är inte Bayern, men vad fan. Biltillverkaren från München och ADAC kommer också från Bayern, och det är vad det handlar om.

Låt oss börja med den mindre trevliga, ADAC. I dag upplyste han sina medlemmar. Den som vill, säger ADAC, kan nu börja "ordnat reträtt". ADAC: s advokat Frank Bethäuser sa till nyhetstidningen ”Focus” att vid icke-bindande leveransdatum bör köparen be sin återförsäljare att leverera sex veckor efter datumet och tillåta en 14-dagarsperiod. Efter det, sa bönehusen, kunde kunden dra sig ur köpet.

Das Thema Avbeställnings- och leveransfördröjning har tagits upp här, får fortfarande som mail. Om du har råd med det, borde du vänta och köra din gamla bil ett tag.

Reservdelar, sa bönhus, kommer förmodligen bara att vara en bristvara en kort stund. Bokstavligen "om någon tar över arbetet kommer det att finnas delar igen efter en kort tid". A ha.

Det tar oss till den andra nyhetskällan i München. BMW, uppskattad motorbyggare och kanske - vi hoppas det för att fortsätta vara en Saab -partner. En talesman för BMW berättade för "Focusen" att den Münchenbaserade biltillverkaren förväntar sig att kontraktet kommer att uppfyllas. "Vi förutsätter att kontraktet kommer att uppfyllas". Från 2012 ska Saab ta emot motorer på Bayern. Kontraktet gäller 200.000 XNUMX motorer.

München är ivriga läsare på vår blogg. Det kan antas att BMW övervakar och analyserar situationen noggrant. Jag gillar BMW-uttalandet.

Text: tom@saabblog.net