Saab News Weiss-Blau: Bayern Nyheter om Saab

Saab News Bayern
Saab News Bayern

Visste du? Saabblog.net kommer från Bayern, mer exakt från Lower Franconia. "Riktiga bayerska", det vill säga från Oberbayern och någon annanstans, kommer att stöna högt och säga - det här är inte Bayern, utan vem bryr sig. Biltillverkaren från München och ADAC kommer också från Bayern, och det handlar om det.

Låt oss börja med det mindre roligt, ADAC. Idag upplyser det sina medlemmar. Om du vill, säger ADAC att du nu kan ta "ordnad reträtt". ADAC-advokaten Frank Bethäuser sa till nyhetsmagasinet "Fokus" att de icke-bindande leveransdatumen, köparen bör be sin återförsäljare om leverans sex veckor efter utnämningen och tillåta 14 dagar. Sedan, sa Bethäuser, kunde kunden dra sig tillbaka från köpet.

Das Thema Avbeställnings- och leveransfördröjning har tagits upp här, får fortfarande som mail. Om du har råd med det, borde du vänta och köra din gamla bil ett tag.

Reservdelar, sade Bethae, kommer troligen bara att ta slut en kort stund. Bokstavligen "om någon tar över arbetet kommer det att finnas delar igen efter en kort tid". A ha.

Det leder oss till den andra München-nyhetskällan. BMW, uppskattad motorbyggare, och kanske - vi hoppas att det kommer att fortsätta att vara en Saab-partner. En talesman från BMW sa till "Focus" att den Münchenbaserade biltillverkaren förväntar sig att kontraktet ska uppfyllas. ”Vi antar att kontraktet kommer att uppfyllas”. Från och med 2012 ska Saab ta emot motorer i Bayern. Kontraktet omfattar 200.000 XNUMX motorer.

München är ivriga läsare på vår blogg. Det kan antas att BMW övervakar och analyserar situationen noggrant. Jag gillar BMW-uttalandet.

Text: tom@saabblog.net