Saab News Trollhättan: Det blir ensamt runt Victor Muller

De sista dagarnas kaos runt vår svenska bilmästare fortsätter. Förvaltningen av Saab är redan decimerad eftersom både CFO och en VD saknas. Efter avgången av Jan Ake Jonsson tog Victor Muller över som VD, hittills har ingen ny hittats.

Nu har Saabs domare Kristina Geers också lämnat, och det är den värsta möjliga tiden. Geers? Det var något. Exakt är Saab Press Officer Eric Geers Kristina Geers man, en sann Saabs kärlekshistoria så att säga. Vi pratar om det en gång till.

Geers avgång beror inte bara på den nuvarande krisen, det finns andra orsaker också. Facken har nu formellt tagit över Saab. För att Victor Muller just nu sitter ensam vid bordet med två medarbetarrepresentanter. Annette Hellgren från Union och Hakan Scott från IF Metal skulle nu ha majoriteten av rösterna på Saab. Förmodligen kommer Robert Schujit, direktör på Saabs mamma ”Swedish Automobile”, att flytta upp till styrelsen vid lämplig tidpunkt.

Inga goda nyheter och en mycket dålig tidpunkt.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab News Trollhättan: Det blir ensamt runt Victor Muller"

 • blank

  Men hon stannar kvar i företaget eller förstod jag det?

  • blank

   Ja, det stannar kvar. Hon lämnar bara styrelsen. Och som jag sa finns det också skäl som inte har något att göra med krisen.

   • blank

    Okej tack för bekräftelsen.

Kommentarer är stängda.