Saab-krisen: kineser eller VW - som kommer in i Saab

Är det rena spekulationer som är ute i luften, den fasta idén om redaktören för en regional tidning som - trött igår klockan 22 - publicerade en artikel? Det korta bidraget kommer från Osnabrück, platsen för Karmann. Karmann, en traditionell bilsmede från förra året, räddades nyligen från "slutet" av Wolfsburgers. Fascinerande bilar som Karmann Ghia designades och byggdes i Osnabrück.

Är Saab nästa märke av Wolfsburg? Den nya Osnabrücker Zeitung, OZ, skriver en kort artikel om våra favorit svenskar. Den sista meningen har dock allt.

Ny OZ: Kommentar om Sverige

Företag Saab

Osnabrück (ots) - Faran lurar i Asien

Nu blir det verkligen allvarligt. Den nuvarande krisen i Saab handlar om mycket mer än lönen hos en av Europas minsta bilhandlare. I Sverige kan striden mot den europeiska bilmarknaden börja. Med försäljningen av General Motors i USA och Volkswagen i Europa, som uppenbarligen når gränserna för tillväxt, ser alla stora bilprofessorer på Asien. Inte bara finns nya försäljningsrekord rapporterade där. I Asien uppkommer nya biljättar, vilket kan bli ett allvarligt hot mot Volkswagen.

Tidigare nästan helt okända biltillverkare som Zheijang Youngman Lotus har nästan obemärkt de senaste åren av ekonomisk boom i Kina till finansiellt starka företag utvecklade, som äntligen vill säkra en del av den högintäkterade europeiska bilmarknaden. Denna kunskap borde ha drivit Volkswagen att tänka under den konstanta Gezerres på Opel om ett deltagande i Russelsheimern. VW uppenbarligen fruktade kinesernas inträde.

Krisen i det svaga Sverige öppnar en ny möjlighet för asiater att få fotfäste i Europa och bli ett hot mot Volkswagen. Detta kan bara förhindra VW, om Wolfsburg Saab hjälper till med sina egna pengar, överraskande, det skulle inte hända.

Spekulationer? Önskat tänkande? Är redaktören på väg att köra Saab? Eller har du information i Osnabrück som vi inte vet? Vem gillar kan ringa i OZ Radaktion: Telefon: 0541 / 310 207.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “Saab-krisen: kineser eller VW - som kommer in i Saab"

 • Kanske inte så illa. Men vilken roll får Saab på VW? Och skulle moderplantan stanna här i Sverige? Svårt att säga.

 • blank

  Vad säger loggarna från saabblog.net om detta?

  Har man nyligen märkt ökat intresse för IP-adresser från en biltillverkare från omkring Wolfsburg?

  Tänkte faktiskt mer på München ...

  • blank

   Harry, du har 100 poäng. München.

   • blank

    Vad ett litet finger är bra för ... 😉

 • blank

  Jag hade funderat på detta i hemlighet länge - det fanns redan SAB-Scania-konstellationen. Och det är inte långt från Scania till MAN till VW.
  Eftersom Phaeton med VW-emblemet floppar utan gränser på VW, skulle det finnas möjlighet att få fotfäste i premiumsegmentet via ett lämpligt varumärke - låt oss vänta och se!

 • blank

  Nu pratar vi 😉 Låt oss vara ärliga för en sådan grupp, de få miljoner euro är en bit kaka och ur min (mycket troligtvis inte bara ur min) synvinkel mycket. Och VW kunde ändra "Das tråkigt" till "Das intressant" 😉 trots allt ett varumärke med anda tillsammans med Porsche. De borde inte bara degenerera Saab till en sub-Audi som Skoda och Seat men annars skulle jag kunna leva med den och leverantörerna skulle ändå gärna leverera igen imorgon, det är säkert.

  Men låt oss se vad framtiden håller, den feta damen kan vänta ett tag i omklädningsrummet, hennes utseende är långt ifrån att komma

  Griffin upp!

Kommentarer är stängda.