Saab kris: Kinesisk eller VW - som går in i Saab

Är det rent spekulation som inte är i luften, den fasta idén till redaktören för en regional tidning som - utmattad igår mot 22: 00 PM - publicerade en artikel? Den korta artikeln kommer från Osnabrück, platsen för Karmann. Karmann, en traditionell bilsmedja av föråldrade dagar, räddades av Wolfsburgers från att "tas ut" för en kort tid sedan. Fascinerande bilar som Karmann Ghia konstruerades och byggdes i Osnabrück.

Är Saab nästa märke av Wolfsburg? Den nya Osnabrücker Zeitung, OZ, skriver en kort artikel om våra favorit svenskar. Den sista meningen har dock allt.

Ny OZ: Kommentar om Sverige

Företag Saab

Osnabrück (ots) - Faren lurar i Asien

Nu blir det verkligen allvarligt. Den nuvarande krisen i Saab handlar om mycket mer än lönen hos en av Europas minsta bilhandlare. I Sverige kan striden mot den europeiska bilmarknaden börja. Med försäljningen av General Motors i USA och Volkswagen i Europa, som uppenbarligen når gränserna för tillväxt, ser alla stora bilprofessorer på Asien. Inte bara finns nya försäljningsrekord rapporterade där. I Asien uppkommer nya biljättar, vilket kan bli ett allvarligt hot mot Volkswagen.

Tidigare nästan helt okända biltillverkare som Zheijang Youngman Lotus har nästan obemärkt de senaste åren av ekonomisk boom i Kina till finansiellt starka företag utvecklade, som äntligen vill säkra en del av den högintäkterade europeiska bilmarknaden. Denna kunskap borde ha drivit Volkswagen att tänka under den konstanta Gezerres på Opel om ett deltagande i Russelsheimern. VW uppenbarligen fruktade kinesernas inträde.

Krisen i det svaga Sverige öppnar en ny möjlighet för asiater att få fotfäste i Europa och bli ett hot mot Volkswagen. Detta kan bara förhindra VW, om Wolfsburg Saab hjälper till med sina egna pengar, överraskande, det skulle inte hända.

Spekulationer? Önskat tänkande? Är redaktören på väg att köra Saab? Eller har du information i Osnabrück som vi inte vet? Vem gillar kan ringa i OZ Radaktion: Telefon: 0541 / 310 207.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om "Saab kris: Kinesisk eller VW - som går in i Saab"

 • Kanske inte så illa. Men vilken roll får Saab på VW? Och skulle moderplantan stanna här i Sverige? Svårt att säga.

 • Vilket lillfinger är allt bra för ... 😉

 • Harry, du har 100 poäng. München.

 • Vad säger loggarna från saabblog.net om detta?

  Var det nyligen identifierade ökade intresset för exempelvis en biltillverkare från Wolfsburg? 😉

  Faktiskt tänkt mer om München ...

 • hemlighet hade jag länge tänkt på det - konstellationen SAB-Scania fanns redan en gång. Och från Scania via MAN till VW är inte långt borta.
  Eftersom vid VW Phaeton-flottorna med VW-emblem så gränslös, skulle det vara en möjlighet att ta över ett rimligt varumärke i premium-segmentfoten - låt oss vänta!

 • Nu pratar vi

  Men låt oss se vad framtiden håller, den feta damen kan vänta ett tag i omklädningsrummet, hennes utseende är långt ifrån att komma

  Griffin upp!

Kommentarer är stängda.