Saab Breaking News: Ingenting är mer i Trollhättan?

Mörka moln över Trollhättan
Mörka moln över Trollhättan

Bomben har brutit. Det verkar inte vara en bra dag i Sverige idag. Swedish Automobile, moderbolaget Saab, meddelade inga löner att betala anställda. Saab utfärdade följande pressmeddelande:

Trollhättan, Sverige: Swedish Automobile NV (Svenska Automobile, tidigare Spyker Cars NV) meddelar att Saab Automobile AB (Saab Automobile) vill kunna betala lönerna till anställda som ännu inte har erhållit den nödvändiga kortsiktiga finansieringen. Swedish Automobile och Saab Automobile håller på att erhålla kortfristig finansiering, inklusive försäljning och återhämtning av fastigheten i Saab. Dessa diskussioner pågår. Det kommer inte vara säkert att detta kommer att uppnås.

Saab Automobile har ett avtal om betalningsvillkoren för att återuppta ordnad tillströmning av delar och komponenter.

Swedish Automobile vill uppdatera marknaden för alla nya utvecklingar.

Inom 10 dagar måste företaget betala nu, då anställda har rätt att verkställa. Det låter väldigt dåligt i våra ögon, eftersom den vanliga Victor Muller optimismen saknas i pressmeddelandet. Vi tillhandahåller bakgrundsinformation och detaljer så snart vi har kontrollerat vår e-postflod.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab Breaking News: Ingenting är mer i Trollhättan?"

  • Au Cheek ... .. var det det nu? 🙁

Kommentarer är stängda.