Saab Breaking News: Fastighetsförsäljning går på scenen

Saab fabriken Trollhättan - strax före försäljning?
Saab fabriken Trollhättan - strax före försäljning?

Exklusivt meddelar Svenska TTELA ikväll att försäljningen av Saabs fastighetsfastigheter är nästan säker. Det finns bara några få juridiska formaliteter så att försäljningen kan förseglas i början av nästa vecka.

TTELA har alltid varit en pålitlig källa som har mycket bra Saab-kontakter. Försäljningen skulle täcka arbetskraftskostnaderna men skulle inte lösa några ytterligare problem. Tvärtom.

Saab skulle inte ha mer fastigheter, ingen vindtunnel, inget forsknings- och utvecklingscenter, inget testspår, ingen produktion och ingen färgbutik. Företagets existens skulle vara mer utsatt på medellång och lång sikt än nu, eftersom nästan alla dess tillgångar skulle säljas. Med de 300 miljoner svenska kronorna är ingen produktionsstart och ingen full betalning av skulder möjlig.

För potentiella investerare skulle Saab förlora betydande överklagande. Huruvida EIB släpper ut säkerheten har ännu inte bekräftats.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab Breaking News: Fastighetsförsäljning går på scenen"

  • blank

    Du kan bara skaka huvudet igen om du läser det här utdraget ur en artikel:
    Saabs taleskvinna Gunilla Gustavs kallade också situationen ”beklaglig och sorglig”. Hon sa på radion: "Det var först sent igår att vi insåg att vi inte längre har medel för löner och löner." När det gäller en eventuellt förestående konkursbegäran sa hon: "Vi är inte så långt ännu." Man fortsätter att kämpa för en kortsiktig lösning.
    Så SAAB-ledningen har tillfälligt märkt att du inte längre kan betala löner? Det är vad jag kallar kompetent och framåtblickande krishantering. Att VM är på väg igen för att samla pengar gör situationen på något sätt inte bättre. Om han inte kommer tillbaka med goda nyheter från USA och meddelar att Apple skulle köpa SAAB. Med fläktbasen av båda märkena skulle varumärkens framtid se positivt ut igen!

Kommentarer är stängda.