Saabblog.net Initiativ: Stötta våra Saab-återförsäljare!

Saab-återförsäljare support
Saab-återförsäljare support

I efterhand var 80 -talet och början av 90 -talet den "gyllene" Saab -eran. Turbotekniken etablerade varumärkets unika position, Saab 9000 var ung och revolutionerande, kunderna var redo att investera mer än 70.000 4 DM för en XNUMX-cylindrig turbo från Sverige. På den tiden sålde Saab mängder i Tyskland från vilka vi är så långt borta idag som jorden är från Mars.

Tiderna förändras, utan tvekan, och det är också bra. Å andra sidan fungerar Saab-återförsäljarverksamheten i Tyskland inte bra. Ju färre nya Saab som säljs är mindre och mindre Saab-kunder i verkstäderna. Överlevnad var svårt under de senaste åren av GM: s tid, och med återinförandet av Saab har många lantgårdar i landet sett en ny framtid för sig själva och Saab.

Den permanenta on-off-produktionen i Trollhättan underlättar inte situationen. Bilar som har beställts kan inte levereras. Saab, själv upptagen med överlevnad, informerar återförsäljarna lite eller inget. Vi vet från Saabs återförsäljare i Tyskland, Schweiz och Österrike att saabblog.net ofta är den mest uppdaterade och enda informationskällan.

Det är återförsäljarna som är de sanna offer för den osäkra situationen i Sverige.

Föreställ frågan om vad en fungerande infrastruktur är Saab värt för oss som en Saab förare. Vi vill alla ha en Saab-återförsäljare i vår stad, i vårt län, eller åtminstone inom räckhåll. Vad är poängen när den körs i framtiden bäst i världen Saab i Trollhättan från bandet, men ingen Saab partner är långt och genomföra vår ordning eller garanti bearbetningen äger.

Det tyska återförsäljarnätverket har drabbats av de senaste åren. Det är dags att vi berättade för Saab-partnerna som vi behövde och uppskattade dem. Var och en av oss kan och bör göra vårt bidrag till Saab-strukturen i Tyskland i den nuvarande situationen.

Eftersom det i värsta fall kan ta lång tid innan produktionen i Sverige kör igen i önskad kapacitet. Saab måste vänta på att beslut fattas i Peking, Stockholm, Luxemburg och Detroit.

Vad vi kan göra för våra återförsäljare under de närmaste veckorna. Låt oss först glömma slagordet ”Avarice is cool”, vi betalar gärna några euro mer, vi stöder företagen precis utanför dörren. För vi investerar i framtiden om vi vill köra bil från Trollhättan i några år till.

Vår förslagslista, fler idéer är välkomna.

Inspektion hos Saab Partner istället för på verkstadskedjan med de tre bokstäverna.

Låt oss behandla våra Saab "Original Saab" tillbehör, till exempel nya fälgar. Naturligtvis köper vi däcken från Saab -återförsäljaren, inte från internetrabatten.

Vi köper inte Saab reservdelar till 3,2,1…. men med Saab-partner i vår stad.

Om vi ​​letar efter en begagnad Saab kommer vi först att stanna vid Saab-centret.

Vi skickar vänner med äldre Saab till Saab-återförsäljaren, där oljebyte ska göras.

En sak är tydlig. Det är inte gratis gratis. Allt detta kostar oss lite mer än om vi går billigt. Men vi stärker vårt varumärke och Saab-infrastrukturen. Om alla ansluter sig, hjälper det Saab-företagen i svåra tider. I princip hjälper vi oss själva, för vi stöder Saabs servicepartner, vilka kommer då att stanna hos oss under de närmaste åren.

Saab-förare runt om i världen visade solidaritet när GM ville hantera varumärket. Saab-återförsäljare i Tyskland har också mobiliserat och hindrat Saab från att stänga. Saab-förare i Tyskland borde nu, för här tycker våra återförsäljare att det är särskilt svårt att visa solidaritet med Saab-partnerna. Annars kommer vissa att komma ikapp med Saab-flaggan under nästa vecka och månader - för alltid.

Stöd din lokala Saab-återförsäljare!

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saabblog.net Initiativ: Stötta våra Saab-återförsäljare!"

 • Hi Tom,

  Du är verkligen rätt med ditt samtal. Jag har kört en Saab 9-5 i flera år och har träffat många Saab-återförsäljare och Saab-workshops. Ur min egen erfarenhet kan jag åtminstone skriva för miljön i Hamburg, att endast mycket få Saab verkstäder är värda.

  Jag ångrar verkligen detta! Men tydligen var ett av Saabs misstag inte oroa sig för en viss grundläggande soliditet hos verkstadspartnerna. Många Saab verkstäder lämnar inte bara intrycket av en bakgårdssalveri. Helt diffus prisstruktur upp till extremt. Delvis slarvigt arbete.

  Tja, jag kör inte en ny 9-5 men jag kunde köra en. Men med erfarenheten finner jag det svårt att vara ärlig.

  Alla kända Saab-återförsäljare har antingen alltid haft en andra fotfäste, eller bara några månader. Och eftersom återförsäljningen är tyvärr mycket beroende av försäljning och resultat, kommer de att veta hur man sätter upp i enlighet därmed. De som inte lyckas är förlorade.

  Vänligen förstå inte denna kommentar som en kritik, men som ett rop om hjälp. Hjälp vad som händer med Saabs verkstäder.

  Ordspråket: ”Vad bryr jag mig om min pratstund från igår?” Kommer säkert att gälla även verkstäder och återförsäljare som har tappat sin hemhamn. Återförsäljaren ansvarar inte heller för garantier och liknande. kliva in för Saab.

  Men även på grund av exakta omständigheter som beskrivits ovan är jag Saabfahrer, en bilist med hjärta och själ. Jag kör ingen maskin i tre bokstäver eller dekorerad med asterisker eller ringar. Jag (vi) kör en bil - ett konstverk med expertis.

  uppriktigt
  Pelatho

Kommentarer är stängda.