Saab News Kina: Pang Da självsäker

Pang Qinghua, den "gamla Pang"
Pang Qinghua, den "gamla Pang"

Pang Qinghua, den "gamla Pang" och VD för Pang Da är mycket övertygad om att översynen av förhållandet med Saab kommer att få ett bra slut och att partnerskapet mellan de tre företagen (Saab, Pang Da och Youngman) kommer att godkännas av myndigheterna.

Han har Youngman vd Pang Qingnian frågade så snart som möjligt att lägga fram nödvändiga dokument för denna process, som måste vara tillämpningar av alla parter till Genehigung.

Det är den vanliga godkännandeprocessen av NDRC, som klarat alla företag i Kina som söker partnerskap eller investeringar med utländska företag.

Enligt planen kommer Pang Da att sälja 2.000 Saab i Kina i år, både Saab 9-5 och nya 9-4x och "gamla" Saab 9-3. Den första Saab ska komma i oktober, det kommer att finnas 20 Saab -försäljningsställen i landet i slutet av året. Med sin investering tror Pang Da att det är på ett bra sätt att säkra sina intressen som återförsäljare och som partner i produktionen.

I en intervju med China Car Times den 16 juni sa gamla Pang att en andel på 10% i Saab skulle räcka och att han kunde sälja några av sina aktier. Anledningen till att förvärva 24% är att kunna utöva styrenheten över Spyker eller Swedish Automobile tillsammans med Youngman. Youngman förvärvar 29.9% av aktierna.

Pang Quinhua räknar med att bli VD för försäljningsorganisationen medan Youngman VD tar kontroll över produktionen.

Om den gamla Pang sin 14% att misstänka abgegen till Youngman, då dessa skulle överstiga den magiska 29.9%, skulle vara majoritetsägare och skulle köpa ut de kvarvarande aktieägarna möjlighet.

De gamla europeiska aktieägarna kommer ändå att förlora på grund av den kommande kapitaltillväxten. Deras aktier kommer att utspädas med den enorma ökningen. Om de tidigare var inblandade med bra 70% i Spyker sjunker aktien sedan till under 17%. Endast Victor Muller kommer att behålla en andel på 29,9% i "Swedish Automobile NV". Han kan konvertera lån som har flutit till Spyker från honom till aktier, med detta trick deltar han i kapitalökningen och behåller sina aktier.

Text: tom@saabblog.net