Saab News Kina: Pang Da självsäker

Pang Qinghua, den "gamla Pang"
Pang Qinghua, den "gamla Pang"

Pang Qinghua, den "gamla Pang" och VD för Pang Da är extremt övertygad om att granskningen av förhållandet med Saab kommer till ett bra slut och partnerskapet mellan de tre företagen (Saab, Pang Da och Youngman) kommer att godkännas av myndigheterna.

Han har Youngman vd Pang Qingnian frågade så snart som möjligt att lägga fram nödvändiga dokument för denna process, som måste vara tillämpningar av alla parter till Genehigung.

Det är den vanliga godkännandeprocessen av NDRC, som klarat alla företag i Kina som söker partnerskap eller investeringar med utländska företag.

Pang Da planerar att sälja 2.000 Saab i Kina i år, inklusive Saab 9-5, nya 9-4x och ”gamla” Saab 9-3. Den första Saab skulle anlända i oktober, det kommer att finnas 20 Saab-försäljningsställen i landet i slutet av året. Med sin investering tror Pang Da att det är på god väg att skydda sina intressen som återförsäljare och som partner i produktionen.

I en intervju med China Car Times den 16 juni sa gamla Pang att en andel på 10% i Saab skulle räcka och att han kunde sälja några av sina aktier. Anledningen till att förvärva 24% är att kunna utöva styrenheten över Spyker eller Swedish Automobile tillsammans med Youngman. Youngman förvärvar 29.9% av aktierna.

Pang Quinhua räknar med att bli VD för försäljningsorganisationen medan Youngman VD tar kontroll över produktionen.

Om den gamla Pang sin 14% att misstänka abgegen till Youngman, då dessa skulle överstiga den magiska 29.9%, skulle vara majoritetsägare och skulle köpa ut de kvarvarande aktieägarna möjlighet.

De befintliga europeiska aktieägarna kommer i alla fall att förlora på grund av den kommande kapitalökningen. Deras aktier kommer att avvattnas av den enorma ökningen.Tills nu hade de haft en bra andel på 70% i Spyker, då kommer andelen att falla till under 17%. Endast Victor Muller kommer att fortsätta att inneha 29,9% av ”Swedish Automobile NV”. Han kan konvertera lån som har flödat till honom från Spyker till aktier. Med detta trick deltar han i kapitalökningen och behåller sina aktier.

Text: tom@saabblog.net