Saab och den svenska pressen: spekulation ..

Under de senaste dagarna har den svenska pressen spekulerat på att Saab har många skatteskulder. Det är så som det är i livet, det är inte bra, gribborna cirklar, de vanliga pressorganen är redan på jobbet med de vanliga uttalandena. Sensioner och skandaler ökar cirkulationen.

Som bekräftat av Göteborgs skattekontor idag betalade Saab de 35 miljoner svenska kronorna som förfaller - som alltid - i tid och i sin helhet. Hittills måste det betonas att Saab inte är skyldig den svenska staten. Inte heller har en "skattekrona i Sverige" flyttat från Trollhättan till Saab. Även det olyckliga EIB-lånet är så säkert att den svenska skattebetalaren aldrig blir ombedd att betala.

Tråkigt att människor i Sverige spekulerar om sådana saker och därmed ytterligare skadar företaget.

Text: tom@saabblog.net