Saab och den svenska pressen: spekulation ..

Under de senaste dagarna har den svenska pressen spekulerat på att Saab har många skatteskulder. Det är så som det är i livet, det är inte bra, gribborna cirklar, de vanliga pressorganen är redan på jobbet med de vanliga uttalandena. Sensioner och skandaler ökar cirkulationen.

Göteborgs skattekontor bekräftade idag att Saab betalade förfallna 35 miljoner svenska kronor - som alltid - i tid och i sin helhet. Hittills har Saab, det måste framhållas om och om igen, inte varit skyldig den svenska staten något. Dessutom gick ingen ”skatt Sverige -krona” till Trollhättan till Saab. Även det olyckliga EIB -lånet är säkrat på ett sådant sätt att den svenska skattebetalaren aldrig blir ombedd att betala.

Tråkigt att människor i Sverige spekulerar om sådana saker och därmed ytterligare skadar företaget.

Text: tom@saabblog.net