Saab 9-5 Nyheter: Top Saftey Pick för Saab 9-5

Saab 9-5 kraschtest
Saab 9-5 kraschtest

Saab visade återigen sin kompetens inom byggandet av säkra bilar. Den nuvarande Saab 9-5 har fått toppbetyg för fordonssäkerhet från American Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Vi gratulerar till Sverige. Pressmeddelandet från Saab:

Saab 9-5 Sedan har fått högsta betyg för kraschvärdighet i USA. "Top Safety Pick" tilldelas av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS, www.iihs.org), en forsknings- och kommunikationsorganisation som finansieras av auto försäkringsbolag i USA.

IIHS utför fulla test för framstörning (offset) och kollisioner vid sidokollisioner. Sätes- / nackstöd undergår också en simulerad bakre påverkan.

Fordon klassificeras som "Bra", "Acceptabelt", "Marginal" eller "Dåligt" i de olika kategorierna. För att få priset "Top Safety Pick" måste bilar uppnå högsta betyg i alla fyra kategorierna och ska också vara utrustade med ESP®.

"Vi är mycket nöjda med 9-5s prestanda. IIHS är en oberoende kropp och resultaten av deras test är lättillgängliga. Det är viktigt att uppnå goda resultat i denna typ av provning, säger Per Lenhoff, chef för säkerhetsutveckling hos Saab Automobile.

”Vår huvudprioritet är dock alltid att skydda riktiga människor i verkliga olyckor, inte bara att göra det bra i kraschtester. Det är kärnan i vår filosofi om verkligt liv, säger Per Lenhoff.

Saabs filosofi om verklighetstrygghet bygger på det faktum att ingen kollision är någonsin densamma. Saabs säkerhetsingenjörer studerar kontinuerligt hur Saab-bilar beter sig i verkliga kollisioner på allmänna vägar. Resultaten av dessa studier är grunden för fortsatt utveckling av både design- och säkerhetslösningar i bilar samt Saabs interna kraschtestmetoder.

Saab 9-5 Sedan har redan fått högsta betyg, fem stjärnor, i kollisionstesterna som genomfördes av European New Car Assessment Program, EuroNCAP

Källa och bild: Saab Automobile AB