Saab News: Tålamod hos leverantörer minskar

Saab Trollhattan
Saab Trollhattan

Medan förhandlingarna fortsätter i Trollhättan, minskar utländska leverantörers tålamod. Lars Holmquist, VD för CLEPA, ser Saabs största problem med utländska leverantörer som inte har någon personlig relation med anläggningen i Trollhättan. Till det svenska nyhetsbyrån TT sa han "Jag tror att tålamodet har slut". den CLEPA är fackföreningen av europeiska billeverantörer.

Enligt välinformerade kretsar borde ”bristen på tålamod” hos leverantörer från utlandet vara skylden för att ett nytt produktionsstopp i Trollhättan har ägt rum. Svenska leverantörer är också välsignade med lite tålamod, förståeligt efter månader med försenande taktik. Leverantören Kongsbergs Automobile väntar på 4.3 miljoner kronor och har därför beordrat Kronofogden att samla in den.

Annars är det relativt tyst runt Saab, vilket inte tyder på något bra. Victor Muller, som skulle ha lite täckning att berätta, men idag har vi ingen motivation alls, har avbrutit sitt deltagande som talare på morgondagens Göteborgs Motor Show. Han hade sagt det viktigare att göra.

Text: tom@saabblog.net