Saab Nyheter Trollhättan: Saab på randen av ny finansiering?

Saab fabriken Trollhättan - strax före försäljning?
Saab fabriken Trollhättan - strax före försäljning?

I Trollhättan fortsätter förhandlingar med vissa leverantörer och, enligt Saabs anställda, verkar vara nära att slutföra. Dessutom verkar ytterligare finansiering för Saab vara på rätt spår.Försäljningen av bolagets egendom, följt av Saabs hyresavtal, verkar vara avgörande.

Den ursprungligen avsedda köparen var Conversgruppen i Vladimir Antonov, kring vilken den blev väldigt tyst. Under tiden har Saab en internationell mäklare påslagen. Gunilla Gustavs från Saabs presskontor sa till lokalpressen idag att förhandlingar med en ny köpare snart kan avslutas. Hon satte fastighetsförsäljningsvärdet till 270 miljoner svenska kronor.

Försäljningen av fastigheter är inte en lösning för långsiktig finansiering, det är tydligt. Saab överbryggar tiden tills en motsvarande investerare kan komma in och köper sedan tillbaka byggnaderna efter att leasingavtalet löper ut.

Text: tom@saabblog.net