Saab News Trollhättan: Produktionstopp i eftermiddag

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Uppdatering: 19: 48 / 20: 26

Finns det några meddelanden du inte vill höra? Ja, de existerar. Produktionen i Saab stoppades i eftermiddag på grund av brist på material. Gunilla Gustavs från PR-avdelningen på Saab sa att "detta var att förvänta sig, vi visste att det skulle vara lite" skakigt "i början." Produktionen är planerad att fortsätta på onsdag.

Inte än alla leverantörer har produktion som körs i full hastighet. Fröken Gustavs visste inte vilka delar som saknades. Förhoppningsvis kommer inte någon av de legendariska "morgonförkylningarna" igen.

Låt oss hålla oss lugna, likviditeten borde vara tillräckligt.

Tillägg: Svenake Berglie, chef för "Fordons-komponentgrupperna" sa att många leverantörer - särskilt utländska - ännu inte hade betalats, medan andra fortfarande var mycket kritiska mot Saab. Han sa detta till tidningen “Dagens Industri”, som kritiskt kallas Saab.

Tja, jag tar först plats i min Saab och kör hem efter jobbet ...

Tillägg II: Som Victor Muller sa för några dagar sedan, "stormen är inte över". Väl. Förhoppningsvis har du lärt dig något från den sista stormen som just har gått.

Chefen för Saab-leverantören Plastal, Per-Eve Wendel, möter Saabs ledning i morgon i Trollhättan. Det verkar som om, på ett neutralt sätt, att avtalen inte hålls som förväntat.

Addendum III: Victor Muller berättade för nyhetsbyrån Reuters att han inte hört något om ett stopp i produktionen. Men medgav att det är möjligt att det inte kommer att produceras med full kapacitet. Vissa leverantörer har inte producerat i nästan 2 månader, en saknad del kunde stoppa produktionen.

Spyker -aktierna, Spyker kallas den 15.06 juni. till ”Swedisch Automobile” föll i eftermiddag till den lägsta nivån under de senaste åtta månaderna.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News Trollhättan: Produktionstopp i eftermiddag"

 • blank

  Jag förstår inte att den nu tillgängliga likviditeten inte har uppfyllt de legitima kraven från leverantörerna som tidigare har levererat goda varor och från vilka man uppenbarligen fortsätter att förvänta sig goda varor. Om leverantörer enligt tidigare erfarenheter förväntar sig omedelbar betalning eller till och med förskottsbetalning - kanske annorlunda än tidigare - är det förståeligt. Istället för att leta efter en kamp igen och sätta allt som hittills har uppnåtts i fara igen.

 • blank

  I slutändan är det hela inte som ett avbrott i produktionen, men mer som återstart av en modell för att titta på och därför mer ODR mindre normalt, särskilt eftersom det redan tillkännagavs under omstarten.
  Jag vill inte veta hur ofta det kommer till avbrott av någon anledning med andra tillverkare och ingen utomstående lär sig något av det.
  Saab ska inte vara envied: ingen tillverkare är under övervakning och få polariserar som Saab, särskilt på grund av personen Victor Muller.
  Att starten av Saab till GM var gjort med för lite pengar, är ingen hemlighet och att misstag gjordes säkert inte.
  Jag anser emellertid att VM är ett absolut lyckoslag för Saab och EIB, tillsammans med de svenska myndigheterna, som dåligt för företag.
  Den ”moderna” synen idag utgår alltid från de negativa möjligheterna - aldrig från de positiva och tar entreprenörskap ad absurdum, eftersom ”företaget” faktiskt görs nästan omöjligt.

Kommentarer är stängda.