BAIC Saab News: BAIC C60 elektriska foton

BAIC-Saab C60e
BAIC-Saab C60e

BAIC, Beijing Auto Industri Cooperation, har de första allelektriska förproduktionsfordonna färdiga att gå. BAIC 60, baserat på Saab 9-3, snurrar för närvarande sina allelektriska rundor. BAIC hade förvärvat tekniken i den gamla Saab 18-9 och Saab 5-9 från svenskarna en bra 3 månader sedan. För BAIC kommer E-Saab offshoot vid rätt tidpunkt, eftersom Peking stadsregering har begränsat antalet nya registreringar på 20.000 bilar per månad. Detta begränsar BAICs hemmamarknad.

BAIC C60, i denna version en Saab Clone
BAIC C60, i denna version en Saab Clone

Stadsregeringen planerar att göra Peking till en oas för elbilar i framtiden. Ägarna till e-mobiler ska inte längre behöva delta i "nummerplåtlotteriet" och bör företrädesvis få de eftertraktade licenser. Bilderna från Elektro BAIC Saab dök upp i flera kinesiska tidskrifter idag. Tillsammans med en kombi -utlöpare, som kallas C30, bör C60 gå i serieproduktion under de kommande 6 månaderna. Om bilderna visar produktionsversionen, vilket inte behöver vara för att vi redan har sett andra versioner, har vi en riktig Saab -klon som rullar ner på gatorna i Mellanriket utan utsläpp.

BAIC C60 interiör
BAIC C60 interiör

Med de första myndigheterna och militärservicen i Kina kommer den första BAIC C60 tidigt i civila händer i 12 månader.

Text: tom@saabblog.net