Saab News Monday: Saab Nespresso, Victor Muller, Saab-produktion

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

Efter en för lång och mycket för varm dag på tyska motorvägar, tyvärr inte i Saab men i en produkt från Stuttgart-området, kunde vi säga att det är tyst runt Saab. Det är bra, eftersom det inte finns några nyheter ibland ibland.

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

En designstudent, Eric Leong, från Umeå universitet, har redan gjort 2010-tankar om Saab och Nespresso. En intressant designstudie kom ut och på något sätt ser Mr. Leong något som en bra espresso i Saab. Okej, kanske kan vi komma direkt från Saab-krisen i sommarhålet.

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

För till och med Dagens Nyheter har kommit till Saab lite idag. I stället testades Victor Mullers popularitet i Spyker-staden Zeewolde. Besökarna på en Burger King-restaurang kände inte Saab-kocken, men en lokal taxichaufför visste vägen till Spykerfabriken. Endast de lokala journalisterna visste Saabs VD, en av dem, Yvonne Hofs från “de Volkskrant” sa om Muller “han har en kattas nio liv och han är en mästare på att trylla fram pengar. Hos honom är det som i en berg- och dalbana. Men åtminstone blir det inte tråkigt ”.

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

Andra journalister i Sverige ville veta hur många bilar som byggs i Trollhättan idag. Saab har bara ”dag 2” idag och produktionen ökar långsamt. Det som är säkert är att det idag inte kommer att finnas 220-230 bilar. Men produktionen går, det är bra, och som sagt är inga nyheter goda nyheter.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Eric Leong