Saab News Monday: Saab Nespresso, Victor Muller, Saab-produktion

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

Efter en för lång och mycket för varm dag på tyska motorvägar, tyvärr inte i Saab men i en produkt från Stuttgart-området, kunde vi säga att det är tyst runt Saab. Det är bra, eftersom det inte finns några nyheter ibland ibland.

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

En designstudent, Eric Leong, från Umeå universitet, har redan gjort 2010-tankar om Saab och Nespresso. En intressant designstudie kom ut och på något sätt ser Mr. Leong något som en bra espresso i Saab. Okej, kanske kan vi komma direkt från Saab-krisen i sommarhålet.

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

För även Dagens Nyheter har lite tanke på Saab idag. Istället testades Victor Mullers berömmelse i staden Spyker i Zeewolde. Besökarna på en Burger King -restaurang kände inte till Saab -kocken, en lokal taxichaufför visste åtminstone vägen till Spyker -fabriken. Bara de lokala journalisterna kände till Saabs VD, en av dem, Yvonne Hofs från ”de Volkskrant”, sa om Muller ”han har en katt nio liv och han är en mästare på att trolla ihop pengar. Det är som att vara i en bergs- och daljärnväg med honom. Men det blir åtminstone inte tråkigt ”.

Saab Nespresso Concept
Saab Nespresso Concept

Andra journalister i Sverige ville veta hur många bilar som byggs i Trollhättan idag. Saab har bara "dag 2" idag och produktionen ökar långsamt. Det som är säkert är att det idag inte kommer att finnas 220 - 230 bilar. Men produktionen är igång, det är bra, och som sagt är inga nyheter goda nyheter.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Eric Leong