Saab News Sweden: Saab leverantörer har börjat

IAC-gruppen
IAC-gruppen

Igår var dagen Saab och Victor Muller gjorde en viktig seger. Med omstarten av produktionen och det hittills positiva Pang Da-besöket i Sverige styr Saab-fartyget långsamt ut ur krissituationen.

I Färgelanda ökade leverantören IAC också upp produktionen för Saab igår. Fabriken IAC tillverkar för Volvo och Scania, men för 50% går produktionen till Saab. Bilprocessorn får från IAC instrumentpaneler och dörrpaneler samt olika formsprutade delar. För 56-anställda i går skulle ha varit den sista arbetsdagen vid IAC skulle Saab inte ha startat produktionen. Således förlängdes de tidsbegränsade anställningskontrakten spontant igen under en kort period, de anställda är glada. - Personalen visade stor förståelse när vi förklarade situationen för senskiftet igår, säger produktionschef Lars-Ove Bryngelsson.

Saabs instrumentpanelproduktion använder idag 12-personal. Om situationen i Trollhättan fortsätter att stabilisera och Saab når sin fulla dagliga kapacitet som planerat de närmaste dagarna, måste antalet anställda på 24 ökas.

Leverantörerna är flexibla och inblandade så Saab kan gå full kapacitet och äntligen tjäna pengar igen. Således, även för de som väntar längtar efter deras stora, nya Saab, så är slutligen väntan ett slut.

Text: tom@saabblog.net