Saab News Sweden: Saab leverantörer har börjat

IAC-gruppen
IAC-gruppen

Igår var dagen Saab och Victor Muller gjorde en viktig seger. Med omstarten av produktionen och det hittills positiva Pang Da-besöket i Sverige styr Saab-fartyget långsamt ut ur krissituationen.

I Färgelanda ökade leverantören IAC också produktionen för Saab igår. IAC-fabriken tillverkar för Volvo och Scania, men för 50% går produktionen till Saab. Biltillverkaren erhåller från IAC instrumentpanelerna och dörrpanelerna samt olika formsprutade delar. För 56 anställda igår skulle ha varit den sista arbetsdagen på IAC, Saab skulle inte ha startat produktionen. Därmed förlängdes anställningskontrakten med tidsbegränsad tid spontant igen för en kort period, de anställda är nöjda. "Personalen visade stor förståelse när vi förklarade situationen för det sena skiftet igår," sa produktionschef Lars-Ove Bryngelsson.

Saabs instrumentpanelproduktion använder idag 12-personal. Om situationen i Trollhättan fortsätter att stabilisera och Saab når sin fulla dagliga kapacitet som planerat de närmaste dagarna, måste antalet anställda på 24 ökas.

Leverantörerna är flexibla och inblandade så Saab kan gå full kapacitet och äntligen tjäna pengar igen. Således, även för de som väntar längtar efter deras stora, nya Saab, så är slutligen väntan ett slut.

Text: tom@saabblog.net