Saab News Trollhättan: Pang Quinghua imponerar med Saab


Det finns redan skillnader i livet. Om Hawtais besök i Trollhättan var märkligt osynligt och i efterhand dömd till misslyckande, är Pang Da-besöket en annan dimension. Den svenska regeringen är (lite) stödjande och lokala politiker gör vad som är möjligt.
Saabproduktion 27.05.11
Det visar resultat. Pang Da-president Pang Quinghua imponerades av Saab. ”Jag är mycket glad över att vara i Trollhättan och Sverige för första gången. Hittills har jag varit väldigt imponerad. ” Om alla planer kan genomföras utan problem och den kinesiska regeringen har gett godkännande, kan du starta produktionen i Kina med en partner, sade han. "100.000 200.000, 300.000 XNUMX eller XNUMX XNUMX bilar behöver inte vara en dröm," sade han.

Saabproduktion 27.05.11
Saabproduktion 27.05.11

"Saab är inte en nykomling i Kina," sade Pang Quinghua. ”Saab står för högteknologi, säkerhet och miljövänlighet bland kinesiska kunder”. När det gäller detaljer om förhandlingarna med de kinesiska myndigheterna sa han bara "De kinesiska myndigheterna är mycket stödjande för företag som investerar utomlands."

President Pang Quinghua svarade inte på frågor, i stället rusade till fabriken för vidare visning. En bra körning hittills för Saab. Håll upp det.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Automobile AB