Saab News Stockholm: Pang Da möte med Maud Olofsson

Maud Olofsson
Maud Olofsson

Pang Da-president Pang Quinghuas möte med den svenska ekonomiministern har avslutats. Saabs vd Victor Muller var mycket nöjd med händelseförloppet och Maud Olofsson, annars ganska reserverad, verkade imponerad av besöket. "Pang Da pratade om möjligheterna de ser att öppna upp den kinesiska marknaden för Saab", sa ministern till pressen.

"Företaget är en mycket intressant partner för Saab och kan avsevärt öka Saabs försäljning", fortsatte Olofsson.

Särskilt intresse fanns för ytterligare beställningar och i vilken utsträckning samarbetet skulle öka produktionen i Sverige på sikt. ”Jag tycker det var bra att höra vilken kompetens Pang Da ser hos Saab och hur framtidsplanerna ser ut.

Pang Da planerar att etablera produktion i Kina samt fortsätta tillverkningen i Sverige.” Nu måste Saab få den ekonomiska situationen under kontroll. Regeringen och riksgäldsförvaltningen ska nu undersöka om Pang Da kan bli delägare i Saab. – Riksgäldsförvaltningen kollar och det kräver lite tålamod, sa Olofsson. Lite tålamod i det här fallet innebär några veckors verifiering.

Efter mötet klättrade en leende och uppenbarligen nöjd Muller i väntan Saab. Nästa destination är fabriken i Trollhättan.

Förberedelserna för produktionen där är i full gång. Enligt Gunnar Brunius, Saabs produktionschef, är allt enligt schemat och än så länge "jag ser inga orosmoln på himlen" - det finns inga stormmoln på himlen, sa han till TV4 Väst.

Produktionseftersläp - eller kundorder - är troligen högre än förväntat. Hittills har det pratats om 5.000 1.500 bilar över hela världen plus 5.000 XNUMX för Kina, men det verkar som om XNUMX XNUMX beställningar har gjorts hos enbart svenska återförsäljare. Bättre att sälja mer än för lite - eller hur?

Text: tom@saabblog.net