Saab News Stockholm: Pang Da möte med Maud Olofsson

Maud Olofsson
Maud Olofsson

Mötet med Pang Da -presidenten Pang Quinghua med den svenska ekonomiministern är över. Saabs vd Victor Muller var mycket nöjd med hur det gick och Maud Olofsson, annars ganska försiktig, verkade imponerad av besöket. "Pang Da talade om de möjligheter de ser för att öppna den kinesiska marknaden för Saab", sade ministern till pressen.

"Företaget är en mycket intressant partner för Saab och kan betydligt öka Saabs försäljning", fortsätter Olofsson.

Vi var särskilt intresserade av ytterligare beställningar och frågan om hur långt samarbetet skulle öka produktionen i Sverige på lång sikt. ”Jag tycker att det var bra att höra vilka kompetenser Pang Da ser på Saab och hur framtidsplaneringen ser ut.

Pang Da planerar att starta produktionen i Kina såväl som att fortsätta produktionen i Sverige. ”Nu måste Saab få kontroll över den finansiella situationen. Regeringen och statsskuldförvaltningen kommer nu att undersöka om Pang Da kan bli partner i Saab. "Rikets skuldhantering kontrollerar och det kräver lite tålamod", säger Olofsson. I detta fall betyder lite tålamod några veckors kontroll.

Efter mötet klättrade en leende och uppenbarligen nöjd Muller i väntan Saab. Nästa destination är fabriken i Trollhättan.

Förberedelserna för produktionen pågår där för fullt. Enligt Gunnar Brunius, Saabs produktionschef, är allt på schemat och hittills "jag ser inga orosmoln på himlen" - det finns inga stormmoln på himlen, sa han till TV4 West.

Produktionseftersläp - eller kundorder - är troligen högre än förväntat. Hittills har det pratats om 5.000 1.500 bilar över hela världen plus 5.000 XNUMX för Kina, men det verkar som om XNUMX XNUMX beställningar har gjorts hos enbart svenska återförsäljare. Bättre att sälja mer än för lite - eller hur?

Text: tom@saabblog.net