Saab News Stockholm: Pang Da möte med Maud Olofsson

Maud Olofsson
Maud Olofsson

Pang Da-president Pang Quinghua möte med den svenska ekonomiministern är över. Saabs VD Victor Muller var mycket nöjd med hur det gick och Maud Olofsson, annars ganska försiktig, verkade imponerad av besöket. "Pang Da talade om de möjligheter de ser för att öppna den kinesiska marknaden för Saab," sa ministern till pressen.

”Företaget är en mycket intressant partner för Saab och kan öka Saabs försäljning avsevärt,” fortsatte Olofsson.

Vi var särskilt intresserade av ytterligare order och frågan hur långt samarbetet skulle öka produktionen i Sverige på lång sikt. ”Jag tycker att det var bra att höra vilka kompetenser Pang Da ser på Saab och hur framtida planering ser ut.

Pang Da planerar att starta en produktionsanläggning i Kina samt att fortsätta produktionen i Sverige. " Nu måste Saab få kontroll över den ekonomiska situationen. Regeringen och den nationella skuldförvaltningen kommer nu att undersöka om Pang Da kan bli en partner i Saab. ”Reichs skuldförvaltning kontrollerar och det behöver lite tålamod”, säger Olofsson. I det här fallet betyder lite tålamod några veckors kontroll.

Efter mötet klättrade en leende och uppenbarligen nöjd Muller i väntan Saab. Nästa destination är fabriken i Trollhättan.

Förberedelserna för produktionen är i full gång där. Enligt Gunnar Brunius, Saabs produktionschef, är allt enligt schemat och hittills ”jag ser inga orosmoln på himlen” - det finns inga åskmoln på himlen, berättade han för TV4 West.

Produktionseftersläp - eller kundorder - är troligen högre än förväntat. Hittills har det pratats om 5.000 1.500 bilar över hela världen plus 5.000 XNUMX för Kina, men det verkar som om XNUMX XNUMX beställningar har gjorts hos enbart svenska återförsäljare. Bättre att sälja mer än för lite - eller hur?

Text: tom@saabblog.net