Saab News: Klar för produktion, Maud Olofsson, Antonov

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

De viktigaste Saab-händelserna från idag i översikten. Saab är nästan redo för produktionsstart på fredagen. Huvudleverantörerna har tecknat nya kontrakt, andra har signalerat koncession och vilja. Hittills fanns inget att rapportera, vilket är början på banden i vägen.

Maud Olofsson träffade Vladimir Antonov idag. Mötet var ganska kort och bara varade en timme. Detaljer om mötet avslöjades inte. Maud Olofssons talesman, Håkan Lind, sa till pressen "det var ett slags artighetsbesök och ett tillfälle att träffa henne". Ministern själv betonade att det var ett bra men bara informellt möte. Du väntar själv på ett beslut av EIB och GM.

Ja, Maud Olofsson är också redo att träffa representanter från Pang Da imorgon. Hon kommer förmodligen inte resa till Trollhättan för detta, mötet bör äga rum i Stockholm. Lite action från "Pro Saab" -administrationen. I alla fall.

Text: tom@saabblog.net