Saab News: Klar för produktion, Maud Olofsson, Antonov

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

De viktigaste Saab-händelserna från idag i översikten. Saab är nästan redo för produktionsstart på fredagen. Huvudleverantörerna har tecknat nya kontrakt, andra har signalerat koncession och vilja. Hittills fanns inget att rapportera, vilket är början på banden i vägen.

Maud Olofsson träffade Vladimir Antonov idag. Mötet var ganska kort och varade bara en timme. Detaljer om mötet avslöjades inte. Maud Olofssons talesman, Håkan Lind, berättade för pressen ”det var ett slags besöksbesök och en möjlighet att träffa dem”. Ministeren betonade själv att det var ett bra men bara informellt möte. Hon väntar på ett beslut från EIB och GM.

Ja, Maud Olofsson är också redo att träffa Pang Da-representanter imorgon. Hon reser förmodligen inte till Trollhättan för detta, mötet ska äga rum i Stockholm. En liten åtgärd från administrationen ”Pro Saab”. Trots allt.

Text: tom@saabblog.net