Saab News Trollhättan: Produktionsstart närmar sig

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Uppdatering: 10: 12

På Saabfabriken i Stalbacka är förberedelser pågår för att starta produktionen på fredagen. Saabs anställda, som har varit på tvångslov i veckor med full lönekompensation, kommer att passera fabriksportarna igen imorgon.

Förhandlingarna med leverantörerna går i full fart, hittills förväntar alla sidor att de börjar spela på fredagen.

Med den viktiga leverantören IAC-gruppen, som bland annat tillverkar dörrpaneler och instrument i Skara och Färgelanda-fabrikerna för Saab, tecknades ett leveransavtal idag. IAC startar nu produktion och är fullt kapabel att leverera inom en vecka. Avtalet betyder emellertid inte att IAC kommer att dra tillbaka uppsägningarna för 200-anställda, uttalade under Saab-krisen.

Det kommer slutligen att bli en bra dag för Saab om vi kan meddela att banden är igång. Vi håller våra fingrar korsade för framgångsrik produktionsstart!

Text: tom@saabblog.net