Saab News Trollhättan: Saab 9-3 e-power-rullar

Saab sover inte. Även om tillverkaren är liten och krisfylld fortsätter utvecklingen av nya idéer fortfarande. Detta är Saab Spirit. Baserat på Saab 9-3 kommer Saab 9-3 med eldrift att byggas i Trollhättan. I samarbete med joint venture-partnern Boston Power, den lokala tankesmedjan "Innovatum" och Electroengine i Sweden AB skapas den första elektriska Saab 9-3.

Saab 9-3 e-Power
Saab 9-3 e-Power

På fabriken, skild från regelbunden produktion, är de första fordonen för den inre provflottan fortfarande tillverkade. I slutet av året kommer den första E-Power Saab att gå till utvalda kunder för att få mer erfarenhet.

Steven Wade, Saab -bloggare i Saabs tjänst, har lagt ut exklusiva bilder från produktionen på sin "Inside Saab" -blogg. Värt att se, för annars har ingen ”obehörig” person tillgång till detta område. Tack Steven!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Automobile AB