Saab News Trollhättan: Saab 9-3 e-power-rullar

Saab sover inte. Även om tillverkaren är liten och skakad av krisen fortsätter utvecklingen av nya idéer. Det är Saab Spirit. Baserat på Saab 9-3 är Saab 9-3 med elektrisk enhet byggd i Trollhättan. I samarbete med joint venture-partner Boston Power, den lokala tänkstanken ”Innovatum” och Electroengine i Sweden AB, skapas den första Elektro Saab 9-3.

Saab 9-3 e-Power
Saab 9-3 e-Power

På fabriken, skild från regelbunden produktion, är de första fordonen för den inre provflottan fortfarande tillverkade. I slutet av året kommer den första E-Power Saab att gå till utvalda kunder för att få mer erfarenhet.

Steven Wade, Saab-bloggare i Saab-tjänster, publicerade exklusiva bilder från produktionen på sin "Inside Saab" -blogg. Värt att se, eftersom ingen "obehörig" annars har tillgång till detta område. Tack Steven!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Automobile AB