Saab News Sweden: Saab - Pang Da Deal i fara?

blankÅtminstone en del av avtalet mellan Saab och Pang Da verkar nu vara i allvarlig fara. Inte påverkat är köp av Saab-bilar till Kina, med Pang Da som importör. Så det verkar, åtminstone för den första.

Det finns allvarliga bekymmer om den andra delen av avtalet, det kinesiska handelsföretagets andel i Saab. Den 24 maj möttes den mäktiga NDRC på Saab i Peking. Det konstaterades att Saab redan har ett preliminärt kontrakt med Youngman Automobile Group. Vi har redan rapporterat om det. NDRC drar slutsatsen att Youngman har de "äldre" rättigheterna till Saab.

NDRC är allvarligt upprörd över beteendet hos Victor Muller, som ”förhandlade om äktenskap med tre brudar samtidigt med en talesman för NDRC”. Genom att göra detta har Muller brutit mot de strikta reglerna för utländska investeringar och drabbats av missnöje med kommissionen. Förhandlingarna med Youngman -gruppen var redan långt. I den första investeringsomgången ville de investera 100 miljoner euro, dokumenten hade redan lämnats till NDRC för godkännande. Muller gjorde sedan en överraskande vändning, presenterade Hawtai och har nu ett problem och personlig fientlighet med Youngman Group.

Nyheten kommer vid en mycket olämplig tid för Saab när de försöker övertyga leverantörer om långsiktig finansiering. Frågan är om Youngman vill utöva "rättigheterna" eller om man avsäger sig. Saab kan behöva köpa sig, vilket inte vore ovanligt. Youngmans vd Rachel Pang ville inte kommentera Svenska Dagbladets begäran i ämnet och sa bara "kolla reglerna".

Victor Muller svarade på begäran från Svenska Dagbladet att nyheten var helt fel, att han hade fått annan information om NDRC-mötet första hand. Han fortsätter att tro på ett partnerskap med Pang Da,

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News Sweden: Saab - Pang Da Deal i fara?"

 • blank

  För ett land där det är legitimt att kopiera allt och alla enligt ditt humör,

  de ställer oss regler och vi avstår från oss

  bara $ i ögonen

  dock det kan vara

  Jag tror att det inte går att starta produktionen på fredagen

  då var det

  VM verkar mig så långsam som Don Quixote

  bara han kunde se väderkvarnarna

Kommentarer är stängda.