Saab News Sweden: Saab - Pang Da Deal i fara?

Åtminstone en del av avtalet mellan Saab och Pang Da verkar nu vara i allvarlig fara. Inte påverkat är köp av Saab-bilar till Kina, med Pang Da som importör. Så det verkar, åtminstone för den första.

Det finns allvarliga oro över den andra delen av avtalet, det kinesiska handelshusets 24% -andel i Saab. Den mäktiga Saab NDRC träffades i Peking den 18 maj. Det konstaterades att Saab redan har ett preliminärt kontrakt med Youngman Automobile Group. Vi har redan rapporterat om det. NDRC drar slutsatsen att Youngman har de "äldre" rättigheterna till Saab.

NDRC är allvarligt upprörd över uppförandet av Victor Muller, en talesman för NDRC ”förhandlade äktenskap med tre brudar samtidigt”. På detta sätt bröt Muller de strikta reglerna för utländska investeringar och ådrog sig kommissionen. Förhandlingarna med Youngman-gruppen var redan mycket långt, i den första omgången av investeringar som de ville investera 100 miljoner euro hade dokumenten redan överlämnats till NDRC för godkännande. Muller gjorde sedan en överraskande U-sväng, presenterade Hawtai och har nu ett problem och personlig fiendskap med Youngman Group.

För Saab kommer nyheterna på värsta möjliga tidpunkt då man försöker övertyga leverantörerna om långsiktig finansiering. Frågan är om Youngman vill utöva "rättigheterna" eller om att avstå. Saab kan behöva köpa sig själv gratis, vilket inte skulle vara ovanligt. Youngmans verkställande direktör Rachel Pang ville inte kommentera Svenska Dagbladets begäran i ämnet och sa bara ”Kontrollera reglerna”.

Victor Muller svarade på begäran från Svenska Dagbladet att nyheten var helt fel, att han hade fått annan information om NDRC-mötet första hand. Han fortsätter att tro på ett partnerskap med Pang Da,

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News Sweden: Saab - Pang Da Deal i fara?"

 • blank

  För ett land där det är legitimt att kopiera allt och alla enligt ditt humör,

  de ställer oss regler och vi avstår från oss

  bara $ i ögonen

  dock det kan vara

  Jag tror att det inte går att starta produktionen på fredagen

  då var det

  VM verkar mig så långsam som Don Quixote

  bara han kunde se väderkvarnarna

Kommentarer är stängda.