Saab News Trollhättan: Saab - Pang Da rykten

Saabs partnerskap med Pang Da
Saabs partnerskap med Pang Da

En turbulent vecka för Saab tar slut. Vi körde Saab 9-3 TTID för veckan och var helt entusiastiska över bilen. Som ”Sueddeutsche” på ett riktigt sätt sade denna vecka, ”byggs fortfarande riktigt bra bilar i Trollhättan”. Den mycket detaljerade testrapporten om 9-3 TTID med vårt yttrande kommer att finnas tillgänglig för nästa vecka. Andra saker går nu igenom pressen. Vissa kinesiska publikationer har sett Pang Da Deal slingra sedan igår.

Bakgrunden har Saab redan en importör för Kina. Avtalet med CATC ligger i vägen för upprättandet av ett samarbetsavtal i enlighet med NDRC: s regler. Saab kan dock säga upp avtalet med CATC i slutet av året och skulle då vara gratis för Pang Da. Pang Da arbetar nära NDRC med alla beslut för det gemensamma distributionsföretaget och framtida bilproduktion, säger president Pang Qinghua

Vi bör därför först se saken lätt.

Presidenten för Pang Da väntas med retiné den 27 maj i Trollhättan. Det är en "inspektionsresa" eftersom kineserna har överfört 30 miljoner euro till Sverige med kravet att starta produktion inom en vecka.

Text: tom@saabblog.net