Saab News Trollhättan: Saab letar efter fler investerare

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Saab verkar vara trött på den långa väntan på ett EIB-beslut. Igår var en delegation av det globala mäklarbyrån DTZ på väg i Trollhättan och besökte Saabs fastigheter. Gunnar Brunius, produktionschef på fabriken, guidade besökarna genom hallarna. Efter nästan 2 månader vid EIB i Luxemburg är ansökningarna om försäljning av fastigheter på is, vilket främst beror på investerarens person Antonov, och Saab verkar förlora tålamod med banken.

- Victor Muller har sina fingrar överallt och använder varje tillfälle för att få pengar till Saab, säger en källa till tidningen DI. Försäljningen av fastigheten och den efterföljande ”hyresavtalet” skulle kunna ta in upp till 30 miljoner euro på kort sikt.

Analytiker är av den uppfattningen att Antonov nu i allt högre grad går i defensiven och isoleras som investerare på Saab. Antonov motsäger detta till DI. "Jag är informerad om allt som händer på Saab, ju fler investerare ger centrum för Saab, desto bättre", säger Antonov.

Text: tom@saabblog.net