Saab News China: The View till Saabs BAIC-förhållande

BAIC C70G - baserat på Saab 9-5
BAIC C70G - baserat på Saab 9-5

Dong Haiyang är BAIC Vice President. Han är glad att Saab har hittat en ny partner, även om det publicerades tidigare att BAIC Saab ville ta över i april. Om det är en östlig sorts "ansiktssant" eller betyder det verkligen, sa Dong Haiyang intressanta saker om BAICs nya produkter i en intervju med China Cartimes, allt baserat på äldre Saab-teknik.

Det faktum att den nya Saab 9-5-serien II snart kommer att importeras till Kina, ser lugn ut. För det första är den nya Saab 9-5 mer tilltalande för eliten i storstäderna, medan 9-5-seriens I-baserade produkter bör vara mer massmarknadsförs till produktkategorierna A - C.

För det andra, vem säger den nya Saab 9-5 är den bättre produkten? Det är inte alltid det nya som är bättre, enligt Dong Haiyang, inte för ingenting är sloganet för den köpta tekniken "Von Saab - bättre än Saab". Eftersom BAIC har omformat 9-5-plattformen, har den 2.0 och 2.3 liters turboladdad motorteknik, chassit, drivaggregat och har förvärvat tillverkningstekniken. Hantering, stabilitet vid hög hastighet, egenskaperna hos europeiska bilar ser han garanterat.

BAIC T60, baserat på den nuvarande Saab 9-3
BAIC T60, baserat på den nuvarande Saab 9-3

Så varför köpa Saab när du har den fullständiga, beprövade och mogna 9-5 och 9-3-tekniken? Därför har BAIC, efter noggrann övervägelse, börjat bygga varumärket och övertygat om framgången med den avancerade tekniken på Saab-basis.

Detta är Far Eastern-resonemang. "Från Saab - bättre än Saab". Det kommer bli spännande nästa år när vi ser produktionsmodellerna. Studierna har varit ganska tilltalande nyligen. Speciellt eftersom vi nu vet att det inte bara är turboladdning. Den elektriska BAIC-Saab gör redan sina rundor. Satsa på att den bra gamla Saab 9-5 Serie I, återfödd i Kina, kommer att göra sina rundor som en e-bil innan Trollhättan skickar något liknande till loppet? Kina är alltid bra för en överraskning.

Text: tom@saabblog.net