Saab News China: The View till Saabs BAIC-förhållande

BAIC C70G - baserat på Saab 9-5
BAIC C70G - baserat på Saab 9-5

Dong Haiyang är BAIC vicepresident. Han är glad att Saab har hittat en ny partner, även om det har publicerats i det förflutna som BAIC Saab ville ta över i april. Är det en österländsk sätt att "hålla ansikte" nu eller om du verkligen menar det, Dong Haiyang gav en intervju till Kina Cartimes sade intressanta saker om de nya produkterna för BAIC, som alla är baserade på äldre Saab-teknik.

Det faktum att ny Saab 9-5 Series II snart kommer att importeras till Kina, ser han lugn. För det första appellerar den nya Saab 9-5 till "eliterna" i storstäderna, medan 9-5-seriens I-baserade produkter bör marknadsföras mer i A-C-produktkategorier.

För det andra, vem säger den nya Saab 9-5 är den bättre produkten? Det är inte alltid det nya som är bättre, säger Dong Haiyang, inte för ingenting är sloganet för den köpta tekniken "Von Saab - bättre än Saab". Eftersom BAIC har reviderat 9-5 plattform, har den 2.0 och 2.3 liters turbo motorteknik, chassi, drivlina och har förvärvat tillverkningsteknik. Hantering, stabilitet vid hög hastighet, egenskaperna hos europeiska bilar ser han garanterat.

BAIC T60, baserat på den nuvarande Saab 9-3
BAIC T60, baserat på den nuvarande Saab 9-3

Så varför köpa Saab när du har den fullständiga, beprövade och mogna 9-5 och 9-3-tekniken? Därför har BAIC, efter noggrann övervägelse, börjat bygga varumärket och övertygat om framgången med den avancerade tekniken på Saab-basis.

Detta är Far Eastern-resonemang. "Från Saab - bättre än Saab". Det kommer bli spännande nästa år när vi ser produktionsmodellerna. Studierna har varit ganska tilltalande nyligen. Särskilt då vi nu vet att det inte bara är turboladdning. Den elektriska BAIC-Saab gör redan sina rundor. Satsa på att den bra gamla Saab 9-5-serien I, återfödd i Kina, kommer att göra sina rundor som en e-bil innan Trollhättan skickar något liknande till loppet? Kina är alltid bra för en överraskning.

Text: tom@saabblog.net