Saab News 9-3 efterträdare: Saab bekräftar tre varianter

Saab PhoeniX Concept - grund för 9-3 efterföljaren
Saab PhoeniX Concept - grund för 9-3 efterföljaren

Efterföljaren av Saab 9-3 förväntas i slutet av året 2012. Debuten var ursprungligen planerad till oktober 2012, men skulle kunna byta lite. Saab har idag bekräftat tre kroppsvarianter. 9-3-efterträdaren, som bygger på den nya PheniX-plattformen, kommer som en sedan, som en crossover och hatchback-modell.

För närvarande är de viktigaste modellerna i 9-3-serien sedaner och kombi, modeller som utvecklats under GM-tider. På Saabs storhetstid var kombi-formen den mest sålda modellen, Saab 900 med den typiska bakluckan stod som ingen annan variant för märket från Trollhättan. Förutom kombi -varianten, som antas vara en volymmodell, finns en sedan och en trendig crossover som kommer att ha ett "X" som tillägg till modellnamnet. Marknaden för crossover -modeller är fortfarande segmentet med de högsta tillväxttakten, Saab vill ha en liten bit av den pajen.

Efterföljaren av Saab 9-4x förväntas för 2015, vilket skulle vara en mycket kort modellperiod för den nya Saab från Mexiko. Efterföljaren produceras sedan i Trollhättan. Alla nya Saab drivs av Mini / BMW Turbo-motorer och kan utrustas med Saabs egna E-AWD-system.

Inget sagt om den lilla Saab 9-2. Frågan kvarstår om det kommer att finnas en konvertibel version av 9-3 efterföljaren, detta är ännu inte bekräftat. Saab drömmar skulle vara. Saab tar slut efter en lång väntan en hatchback-variant!

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News 9-3 efterträdare: Saab bekräftar tre varianter"

  • blank

    Om det var så länge 2012 överlevde och inte innan konkurs (konkurs) tror jag att med bra reklam och förhoppningsvis blir god kvalitet igen ett toppmärke och äntligen ser vinst. Låt oss hoppas att du kan ta med dessa modeller på marknaden i slutet 2012 är en lång tid! när den nya modellen kommer fram är jag en av estonierna som rasar till Saab-återförsäljaren och tittar på hatchbacken. Jag hoppas att Saab 9-3 hatchback är en coupe och inte en stationvagn! det skulle inte passa! en bra Saab Coupe med hatchback än jag skulle verkligen tänka på om jag får en ny bil normalt skulle jag inte få en ny bil!

Kommentarer är stängda.