Saab News Trollhättan: Union sätter press

WuEfter en varaktig lösning på den ekonomiska situationen hos Saab är det mycket stort bland personalen. Om Vladimir Antonov slutligen godkändes som en investerare skulle det ge mycket säkerhet och stabilitet till Saab.

För banken och investeraren är bosatt i London är redo att vara veckor upp till 100 miljoner € i en första finansieringsrunda för att få automaker i allmänhet processer.

Hakon Scott, IF-fackföreningsman på Saab, vill äntligen se rörelse. "Det skulle öka trycket på EIB om den svenska regeringen godkände Antonov som investerare," sa Scott till den lokala pressen.

”Regeringen ville vänta på beslutet om skuldhantering och sedan besluta. När uttalandet från skuldförvaltningen kom, vände sig regeringen och ville vänta på EIB: s beslut ”. Hakan Scott tycker att detta beteende är konstigt.

"Om regeringen fattade ett officiellt beslut skulle det öka trycket."

EIB har bland annat Antonovs inträdes- och fastighetsförsäljning på bordet. Ekonomiminister Maud Olofsson, Eric Bratt, anser att denna diskussion och kritik är olämplig. ”Vi tycker att detta är helt fel. EIB är en oberoende bank som inte är engagerad i regeringen, säger Bratt.

Eric Bratt förklarar att han anser att det inte spelar någon roll i beslutsprocessen för vad EIB eller GM tror så administrationen har inte fattat något beslut ännu.

Varken facket eller regeringen har någon indikation när man ska förvänta sig ett EIB-beslut.

Vad händer i Luxemburg?

I veckor har banken flyttat, en allmän europeisk institution som inte bör främja och stärka industrin i Europa. Denna institution är engagerad i det gemensamma bästa, lever på skattebetalarnas pengar. Beteendet och uttalandena från Luxemburg tycks vara tveksamt om att tjänstemännen är medvetna om detta. EIB-lånen stöds av garantin för Konungariket Sverige, som i sin tur har säkrats med Saabs fastigheter och rätt till reservdelar till 100%.

Victor Muller tvingades av blockaden beteendet hos EIB till okonventionella åtgärder under de senaste veckorna för att säkra den kortsiktiga överlevnad. Med goda intentioner EIB skulle Hawtai debaclet Saab har skonats, Antonov som investerare ombord, inte skada bilden att produktionen skulle köra.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News Trollhättan: Union sätter press"

  • THUMBS MYCKET HÖG, för denna recension, bara super 🙂

    Den svenska regeringens och EIB: s beteende är helt enkelt en skandal :-(.

Kommentarer är stängda.