Saab News Sweden: Saabs kreditbetyg är mycket bra

Saab Trollhattan
Saab Trollhattan

Svensk press, i det här fallet Dagens Industri, är för närvarande fullt sysselsatt med Saab -frågan. Till exempel frågade de svenska kreditbyråerna Saabs kreditvärdighet. Byrån "Creditsafe" betygsätter Saab som "mycket bra" och ger 83 av 100 möjliga poäng. Trots att Krister Jonsson, försäljningschef på Creditsafe, medgav att Saab inte har någon standardläge, måste man göra en manuell bedömning. Dessutom måste man vänta på att se hur företaget utvecklas.

Byrån UC-priser i riskklasser 1-5 och har för närvarande ingen ranking för Saab. Marknadsdirektör Roland Sigbladh säger att man i den aktuella fasen väntar lugnt med att se vad som händer och sedan gör en bedömning. Inte ett dåligt tecken, med tanke på den nuvarande situationen. Utgiven också av "Saabkritischen" DI. Byråerna har inte skrivit av Saab och ger tillverkaren en chans att omorganisera.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News Sweden: Saabs kreditbetyg är mycket bra"

  • så mycket som jag är nöjd med detta uttalande - det är så löjligt ...
    Saabs betygsindex är ett skämt.

Kommentarer är stängda.