Saab News Trollhättan: Produktionen startar nästa vecka

Saabs partnerskap med Pang Da
Saabs partnerskap med Pang Da

Saab fick igår den utlovade betalningen från sin nya partner Pang Da. Saabs produktionschef Gunnar Brunius förväntar sig att produktionen börjar till mitten av nästa vecka, rapporterar Dagens Industri.

I går kontaktades de 800 Saab -leverantörerna för att säkerställa en omstart nästa vecka. De större leverantörerna som Plastal, IAC Sweden och sitsleverantören Lear blev inbjudna till möten ansikte mot ansikte, andra kontakter hanterades via e-post. Financial Times Deutschland har också motsvarande information. "Jag tror att fabriken kan starta produktionen nästa onsdag efter att vi fått de utlovade betalningarna på tisdagen i veckan", sa Brunius till Financial Times.

Saab kommer att starta produktionen med en daglig produktion av 230 till 240 fordon. Svenake Berglie, VD för leverantörsförbundet, tror att i de tidiga dagarna kommer vissa partners att insistera på omedelbar betalning.

Först goda nyheter från Sverige. De kommer att bli riktigt bra bara när banden verkligen körs.

Text: tom@saabblog.net