Saab News Peking: Osäkerhet om Saabs nya varumärke i Kina

blankVictor Muller talade om den nya Saab -avläggaren för Kina på presskonferensen i Peking igår. Pang Da och Saab vill grunda ett nytt ”varumärke” och bygga bilar tillsammans i Kina för Kina. Ingen kunde riktigt svara i går vad det nya märket handlar om.

Gunilla Gustavs från Saab betonade att det bara var ett lokalt varumärke. Det är inte heller klart vilket prissegment du vill gå in på eller vilken teknik som ska användas. Saabs styrelseledamot Muller talade i Washington förra veckan om att använda Saabs återförsäljarnätverk för att sälja billiga bilar i 10.000 XNUMX euro från Kina i framtiden. Bygger Muller en andra (billig) grundpelare med det andra varumärket?

Samriskföretag av detta slag behöver godkännande av den nationella reformen och utvecklingskommissionen. Det kan ta några månader, men vi kommer veta mer vid den tiden. För till dess måste Saab ha gjort sina läxor och återgå till stabila ekonomiska förhållanden. Det är klart att Pang Sedan om 1.300-bilar beställda i Sverige har Saab tillsammans med de ungefär 5000-bilarna i eftersläp någon gång byggt. Gunilla Gustavs förväntar sig att produktionen kan gå på en vecka, vilket förmodligen är för optimistisk.

Eftersom banden bara kan köras om EIB, Pang Da och Gemini har överförts. Det är tre ”ifs” och i EIB: s fall är ett ”if” alltid hotfullt. I synnerhet EIB har sjunkit ner i en djup, officiell tystnad igen efter positiva signaler på fredagen. I Kina är börserna övertygade om att Pang Da har gjort en bra investering. I morse steg Shanghai Pang Da -aktierna med 4%.

Text: tom@saabblog.net