Saab 9-4x: Dagens Nyheter testar den nya Saab 9-4x

Saab 9-4x
Saab 9-4x

Företrädare för den svenska pressen fick prova på den nya 9-4x i USA. Även om SUV inte kommer till Sverige fram till oktober behöver Saab en bra press hemma just nu. För att säga det i första hand var Dagens Nyheter stolta över den nya Saab och fann bara tre allvarliga kritik, men senare.

Storleken på över 4,80 meter du inte kan se den nyaste medlemmen i familjen och påminner allles med utformningen av instrumenten i det inre av Saab 9-5 kommer Saab förare därmed också känna i 9-4x hemma. Det ligger mycket väl i den främre raden, med en storlek på 1.88 meter. Baksätena är också bra, endast det bakre sätets mittutrymme rekommenderas inte. För i mittkonsolen av det bakre utrymmet ventilation och Saab Muti Media har rymmas som berövar fotutrymmet på planen. Dörrarna till 9-4x är lite smal och begränsa åtkomsten.

Stommen är tillräckligt stor med 480 liter, istället för reservhjulet finns ytterligare lagringsutrymme under lastningsgolvet. Den bakre ryggstödet är endast vikbar i två delar, det resulterande lastutrymmet på marken är inte exakt nivå.

Att köra Saab 9-4x Aero vi testade är rent nöje. Det finns ingen "gungande" som med andra stadsjeepar, bilen styrs direkt men inte hårt. 6-hjulsdrift från Haldex fungerar perfekt med XNUMX-växlad automatisk. Full acceleration på asfalterade vägar - inget hjul snurrar. Imponerande.

Synd att det inte finns någon diesel (kritik 1) för att med ca 240 g / CO2 på 100 KM konsumerar Saab för mycket. Också synd att det inte finns någon bakifrån-kamera (kritik 2) eftersom spegelns form inte kan diskuteras (kritik 3), eftersom formuläret placerades på funktionen.

Saab har byggt, enligt Dagens Nyheter, en riktigt bra bil som flyttar på ögonivå med Audi eller BMW. Något melankoli, en noterar att 9-4x var kanske den sista nya Saab att testa.

Text / översättning: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Automobile AB

2 tankar om “Saab 9-4x: Dagens Nyheter testar den nya Saab 9-4x"

  • blank

    De 5 metrarna skulle vara okej, men du märker knappast det inuti. Åtminstone på framsidan sitter du mycket trångt och enligt min mening lämnar tydligheten och rymdanvändningen mycket att önska. Min 9-3 är mycket mer ”luftig” och därför tydligare. Ändå är 9-5 en mycket trevlig bil, bara inte särskilt praktisk.

  • blank

    Jag skulle vilja ha det (även om jag i allmänhet avvisar stadsjeepar av "moraliska / ekologiska" skäl och anser att "här" är överflödigt för de flesta (vi är inte alla jägare, skogsmän & Co.)).

    Under tiden skulle jag nästan föredra 9-4x framför en 9-5 Sportcombi, för jag tycker att över 5m är helt enkelt för obehagligt för en bil i "stadens" användning.

Kommentarer är stängda.