Saab News China: Presskonferens med Victor Muller

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Uppdatering: 10: 59 / 11: 36

Saab -styrelseledamoten Victor Muller håller just nu en presskonferens i Peking. Han berättar om den nya Saab -partnern Pang Da. "Ingen i världen har ett jämförbart försäljningsnätverk", säger Muller. ”Saab får omedelbart 30 miljoner euro från Pang Da. Myndigheternas godkännande krävs inte för detta ”.

Förhandlingarna med Pang Da startade bara förra veckan "Det var en hektisk helg, vi sov inte mycket, men så har det varit de senaste 6 veckorna". Muller ser partnerskapet med Pang Da bättre än det med Hawtai, säger att det skulle innebära ett enormt uppsving för Saab.

Victror Muller kan ännu inte ge ett datum för omstart av produktionen. Den första Saab från Sverige ska komma till Kina under hösten. På frågan om detta var Saabs sista chans svarade Muller "Alla trodde att vi redan var döda, men det krävs mer än tidningsrubriker för att döda Saab".

Muller ser Saab i stånd att återuppta produktionen med pengarna från den nya partnern. Han ville inte berätta för pressen vilka siffror han väntade sig i Kina. "Jag har lärt mig min läxa", sa Muller.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab News China: Presskonferens med Victor Muller"

 • Man, man, man…. På något sätt verkar det inte vara "professionellt" längre ... att introducera en ny "partner" med några dagars mellanrum, med vilken det uppenbarligen inte fungerar någonting i slutändan .... ;-(

  • Jag ser liknande ut. SAAB behöver en (ekonomiskt) stark partner och inte bara en som betalar leverantörsfakturorna de närmaste veckorna.
   För modellutveckling, modellutveckling eller marknadsföring krävs det mer ekonomiska resurser än de få miljoner som VM har samlat på sina resor till Kina.
   Som en passionerad SAAB-chaufför vill jag inte se varumärket dö, men den tillfälliga fram och tillbaka och bristen på strategi bakom det gör dig helt o optimistisk.

   • Saab eller Victor Muller letar fortfarande efter en biltillverkare som partner. Muller är fortfarande i Kina, det går fortfarande att prata. Jag tror att Muller är väl medveten om det långsiktiga problemet och här är något annat.

   • Ja, det kommer snart att finnas en ny bil här ... och det borde faktiskt bli en fin Saab igen (den 5: e då, även om det inte har funnits någon Saab-återförsäljare i området i åldrar).

    Men jag tittar sakta runt på de lokala återförsäljarna ... (enligt mottot: "Det finns plats för en Passat också") ... 🙁

Kommentarer är stängda.