Saab News China: Presskonferens med Victor Muller

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Uppdatering: 10: 59 / 11: 36

Saabs styrelsemedlem Victor Muller håller för närvarande en presskonferens i Peking. Han pratar om den nya Saab-partnern Pang Da. ”Ingen i världen har ett jämförbart distributionsnätverk”, säger Muller. ”Saab kommer att få 30 miljoner euro omedelbart från Pang Da. Myndigheternas godkännande krävs inte ”.

Förhandlingarna med Pang Da inleddes först förra veckan "Det var en hektisk helg, vi sov inte så mycket men det har varit de senaste 6 veckorna". Muller ser partnerskapet med Pang Da bättre än det med Hawtai och tror att det skulle ge Saab ett enormt uppsving.

Victror Muller har ännu inte namngivit en tid att starta produktion igen. Den första Saab från Sverige väntas anlända till Kina under hösten. På frågan om detta var Saabs sista chans svarade Muller: "Alla trodde att vi redan var döda, men det krävs mer än tidningsrubriker för att döda Saab."

Muller ser Saab i en position att starta produktion igen med pengarna från den nya partneren. Han ville inte berätta för pressen vilka mängder han förväntade sig i Kina. "Jag lärde mig min lektion", sa Muller.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab News China: Presskonferens med Victor Muller"

 • blank

  Man, man, man .... På något sätt verkar det inte "professionellt" längre ... att introducera en ny "partner" varje par dagar, med vilken uppenbarligen ingenting fungerar till slut ... ;-(

  • blank

   Jag ser liknande ut. SAAB behöver en (ekonomiskt) stark partner och inte bara en som betalar leverantörsfakturorna de närmaste veckorna.
   För modellutveckling, modellutveckling eller marknadsföring krävs det mer ekonomiska resurser än de få miljoner som VM har samlat på sina resor till Kina.
   Som en passionerad SAAB-chaufför vill jag inte se varumärket dö, men den tillfälliga fram och tillbaka och bristen på strategi bakom det gör dig helt o optimistisk.

   • blank

    Saab eller Victor Muller letar fortfarande efter en biltillverkare som partner. Muller är fortfarande i Kina, det går fortfarande att prata. Jag tror att Muller är väl medveten om det långsiktiga problemet och här är något annat.

   • blank

    Ja, det kommer snart att finnas en ny bil här ... och det borde faktiskt bli en fin Saab igen (den 5: e då, även om det inte har funnits någon Saab-återförsäljare i området i åldrar).

    Men jag tittar långsamt runt de lokala återförsäljarna ... (enligt mottot: "En Passat-variant har också plats") ... 🙁

Kommentarer är stängda.