Saab classic: Saab 900 körrapporter

Saab 900 är Sveriges designikon. För några, traditionellt orienterade Saab fans, är han Saab par excellence och allt som har lämnat bandet i Trollhättan efter 900 är ingen riktig Saab längre. En bara delvis förståelig attityd, som också berättigade det märkliga av varumärket, men fascineringen av den gamla Saab 900 är redan unik.

Motor Klassik Youngtimer Magazin har skrivit flera artiklar om Saab 900, som också är värda att läsa för förare av modern Saab.

Troll vrede - åtagandet att vara annorlunda

Saab 900 Turbo DeLuxe i körrapporten. Saab är för närvarande i koma eftersom GM ville borsta det avskyvärda varumärket mot kornet. Saabs svenskar har alltid berikat bilvärlden - till exempel med 900 Turbo, den rätta bilen för individualister, arkitekter och artister - det är klichén.

Nice är annorlunda, det kan vara motto för Saab 900 Turbo. Älska vid första anblicken, senare. En Saab gör det inte lätt. Speciellt om du kommer från Mercedes, BMW eller Audi och måste koppla in bakväxeln innan tändningsnyckeln kan dras av. Läs vidare Motor Classic ...

Convertible Turbo vardagliga familjeklassiker

Saab Turbo Cabrio 900 rekommenderar MotorKlassik redaktör Michael Schroeder som en idealisk nybörjar bil: dagligt bruk tack vare fyra säten och stora bål och 175 PS tillräcklig effekt, plus ett riktigt blickfång och inte ofta hittar på vägen.

Så det borde vara en familj redo full konvertibel. En bil som också klarar av vardagen och överbelasta inte hushållsbudgeten - med vilken en öppen Rolls-Royce Corniche eller en Ferrari Mondial Cabriolet inte längre är ett alternativ. Med runt 12.000 Euro är bra kopior av Saab 900 Cabriolet också mycket billigare. Läs vidare Motor Classic ...

Vem vill läsa mer om Saab 900, i nuvarande utgåva av Motor Classic Youngtimer Magazine Hitta rapporten om den fantastiska ladugården av en nästan helt ny Saab 900.

Text: tom@saabbblog.net

Källa och bilder: Motor klassiker