Saab News: Inget riktigt nytt idag ... bara lite

Saab City Trollhättan
Saab City Trollhättan

Steven Wades tidigare Saab Blog har sina Saabs United Days i Trollhättan idag och imorgon. Den nya bloggoperatören Tim Rokka är från regionen, som tidigare arbetat för Saab och nu inbjuder till Saab-fans för provkörningar runt Saab i en flotta av nya Saab 9-5 i samarbete med den lokala Saab-återförsäljaren ANA. Samtidigt finns det ett stödprogram och gratis inträde till Saab-museet. Respektera vad Tim Rokka och hans besättning organiserade. Det är en fantastisk sak - kan du också göra något liknande för fans i Tyskland?

Ett besök på Trollhättan var också Antonovs talesman Carlström. I sitt tal anklagade han regeringen för att vilja sända Saab, gömma sig bakom EIB och vara för passiv. Regeringen vill vara den första som förlorar innan nästa val sade Carlsröm. Hård kritik men inte helt obefogad. För regeringen i Stockholm verkar verkligen vara av den uppfattningen att det lätt kan offra jobb och kunnande i den nuvarande uppsvingsfasen. Sverige är ett invandringsland och rekryterar kvalificerade ingenjörer i Östeuropa. Tyvärr tänker regeringen på kort sikt. Eftersom varje uppsving är bara sektionen före nästa nedgång.

Det finns inget nytt att höra från Kina. Youngman-gruppen är pressens favorit, men slutgiltiga bekräftelser av en eller annan art väntar. Som alltid. Låt oss vänta.

Text: tom@saabblog.net