Saab News: Victor Muller i Kina, EIB vill godkänna Antonov

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Victor Muller är tillbaka i Kina. Han förhandlar med partners som Great Wall och Youngman Automobil Group. Med en av dessa partners verkar en lösning vara mycket möjlig med mycket kort varsel, eftersom NDRC har signalerat i förväg för att ge sitt samtycke. I går blev det känt att Saab - Hawtai-partnerskapet sprängdes främst på grund av bristen på godkännande från NDRC. För att inte tappa ansiktet betonar Hawtais anställda det dåliga ekonomiska tillståndet för produktionen av Trollhättan.

Det verkar som att EIB också rör sig. Antonovs partiella godkännande som Saab-aktieägare är inom räckhåll. Frågan är vad som delvis måste betyda och vilka hinder som byggs upp igen för Saab. Låt oss vänta och se, dagen blir bättre än igår - i alla fall börjar vi med bättre rapporter.

Text: tom / saabblog.net