Saab News: Saab förhandlingar med Hawtai körs (igen)?

Hmm, Hawtai har utfärdat ett pressmeddelande som publicerats på DI i Sverige. Hawtai president Richard Zhang sa att han skulle fortsätta diskutera investeringar i automaker Saab med Spyker. Efter vad han anser är den "olyckliga" avslutningen av partnerskapet med Saab har översynen av ytterligare möjligheter för samarbete högsta prioritet. "Situationen är mycket komplex, på grund av handels- och ekonomiska begränsningar och bristen på godkännande från den kinesiska administrationen, vilket ledde till att förhandlingarna avbröts," sade Zhang. ”Saab behöver vår hjälp och vi är säkra på att vi är den bästa partneren. Vi är fokuserade på en rättvis och lämplig struktur för en långsiktig relation ”. Slut på pressmeddelande Richard Zhang.

Huruvida Hawtai är den bästa partneren för Saab - som Zhang tror - är tveksamt efter i går. Början på detta partnerskap var allt annat än bra och jag föreställer mig den "bästa partneren" lite annorlunda. Vad berättar det här pressmeddelandet?

- Hawtai vill investera i Saab

- Hawtai vill ha ett långsiktigt partnerskap

- Hawtai letar efter ett sätt utan NDRC: s godkännande

Låt oss vänta och se om meddelanden följs av åtgärd. Alla ska få sin andra chans.

Text: tom@saabblog.net