Saab News Washington: Victor Muller tar ansvar för produktionsstoppet

Victor Muller
Victor Muller

"Det borde aldrig ha hänt", sa Saabs styrelseledamot Victor Muller i en intervju med den amerikanska "The Car Connection" där den svenska sändaren P4 West också deltog. "Men det hände och jag är ansvarig," fortsatte Muller.

Detta föregicks av ett tufft förhandlingspokerspel med leverantörer där Muller satte allt på ett kort - och förlorade. Dagen då maktkampen blev en strid var den 29 mars.

En leverantör vägrade att landa sin lastbil om han inte fick kontanter i förväg. Om lastbilens dörrar förblir stängda skulle bilproduktionen stoppas. "Det var allvarligt och vi gjorde oss lura," sa Muller till Car Connection.

Resultatet var en produktionsbortfall i två timmar och då blev allt värre. "Efter två timmar hade vi inte bara ett problem med en leverantör, vi hade ett problem med 92 leverantörer," sa Muller.

"Jag borde ha varit beredd på den här situationen," sade Victor Muller självkritiskt. Produktionen i Trollhättan har avbrutits sedan 7 april. Med undantag för vissa fordon byggda för Hawtai för demonstrationsändamål, rullade ingen Saab av monteringslinjen. Förhoppningen är att produktionen kommer att starta igen nästa vecka.

Text: tom / saabblog.net