Saab News Washington: Victor Muller tar ansvar för produktionsstoppet

Victor Muller
Victor Muller

"Det borde aldrig ha hänt", sa Saab -styrelseledamoten Victor Muller i en intervju med amerikanska "The Car Connection" där även den svenska sändaren P4 West deltog. "Men det hände och jag är ansvarig", fortsatte Muller.

Detta föregicks av ett tufft förhandlingspokerspel med leverantörer där Muller satte allt på ett kort - och förlorade. Dagen då maktkampen blev en strid var den 29 mars.

En leverantör vägrade lossa sin lastbil om han inte fick kontanter i förväg. Om dörrarna till lastbilen skulle förbli stängda skulle bilproduktionen stanna. "Det var allvarligt och vi gjorde narr av oss själva", sa Muller till Car Connection.

Resultatet blev en produktionsförlust på två timmar och sedan blev det värre och värre. "Efter två timmar hade vi inte bara problem med en leverantör, vi hade problem med 92 leverantörer", fortsätter Muller.

"Jag borde ha varit förberedd på den här situationen", sa Victor Muller självkritiskt. Produktionen i Trollhättan har avbrutits sedan den 7 april. Förutom några fordon som byggdes för demonstrationsändamål för Hawaii rullade ingen Saab av produktionslinjen. Förhoppningen är att produktionen startar igen nästa vecka.

Text: tom / saabblog.net