Saab News Trollhättan: Saab 9-3 efterträdare försenad?

Saab PhoeniX Concept - grund för 9-3 efterföljaren
Saab PhoeniX Concept - grund för 9-3 efterföljaren

Den svenska programföretaget TV4 rapporterade igår att starten av produktionen av Saab 9-3 efterträdare kommer att försenas med sex månader. Den 9-3 efterträdare baserad på revolutionerande Saabs Phoenix-plattform och kommer att finnas tillgänglig med elektrisk fyrhjulsdrift, hybrid, turboladdning och många andra innovativa detaljer.

Källor nära Saab rapporterar en fördröjning hos flera Saab-utvecklingspartners. Många teknikprojekt har lagts på is eftersom pengar saknas. Victor Muller, Saab-styrelsen stressade under de senaste veckorna att resten av utvecklingsarbetet fortsätter under produktionen. Lanseringen av den nya 9-3 kommer att vara avgörande för Saabs överlevnad, eftersom det är flytten från den lågmarginallicensierade produkten till att bli den första teknologibäraren sedan självständigheten. 9-3 är modellen som produceras i de största siffrorna för Saab någonsin.

Saabs presschef Erich Geers förnekade omedelbart TV4: s meddelande. ”Efterföljaren till 9-3 är oerhört viktigt för vår försäljning. Ryktena kommenteras inte, oktober 2012 har ställts in som startdatum. ” Hittills Geers på TV4.

Saab kommer vi säkert att dra full nytta av möjligheterna att starta nya bilar nästa år. På grund av likviditetskrisen under de senaste veckorna har en utvecklingspartner hoppat, det är välkänt. Med Gemini Loan har Saab begärt ytterligare EIB-medel avsedda för utveckling att betalas ut.