Saab kunde sälja bilar från Kina, säger Victor Muller

Victor Muller, Saab räddare
Victor Muller

I går i Washington DC ser Victor Muller, VD för Saab, ett annat sätt att säkra Saabs framtid.

Han vill sälja bilar tillverkade i Kina genom det globala Saab-återförsäljarnätverket. "Om två till tre år," sade Muller, "kommer kinesiska bilar från etablerade tillverkare i Folkrepubliken att finnas tillgängliga för 10.000 XNUMX dollar." Han nämnde inte uttryckligen namnet på den nya Saab-partner Hawtai.

”Vi i väst skrattade när japanerna kom och sedan koreanerna. Men vi kommer inte att skratta åt kineserna, för Kina är som en ångvals. ”

Muller tror inte att de första billiga Kina-bilarna kommer att ha de högsta säkerhetsfunktionerna. "Men kunderna kommer att vinnas av pris och funktioner."

Ja, Victor Mullers visioner. Distribuera priskrossar från Kina tillsammans med kvalitetsprodukter från gamla Europa via samma kanaler. Personligen är denna idé en skräck, men de senaste åren stod Saab i utställningslokalerna bredvid Korea Chevys och produkter från Rüsselsheim. Det har också överlevt varumärket. Men visioner och udda idéer måste tillåtas. Eftersom ingenting är omöjligt förändras allting, även och särskilt inom bilindustrin.

Text: admin / saabblog.net