Saab kunde sälja bilar från Kina, säger Victor Muller

Victor Muller, Saab räddare
Victor Muller

I går i Washington DC ser Victor Muller, VD för Saab, ett annat sätt att säkra Saabs framtid.

Han vill sälja bilar tillverkade i Kina genom det globala Saab -återförsäljarnätverket. "Om två till tre år", säger Muller, "kommer kinesiska bilar från etablerade tillverkare i Folkrepubliken att finnas tillgängliga för 10.000 XNUMX dollar." Han nämnde inte specifikt namnet på den nya Saab -partnern Hawtai.

”Vi i väst skrattade när japanerna kom och sedan koreanerna. Men vi kommer inte skratta åt kineserna eftersom Kina är som en ångvals. "

Muller tror inte att de första billiga Kina -bilarna kommer att ha de högsta säkerhetsfunktionerna. "Men kunderna kommer att vinna över pris- och utrustningsfunktioner."

Ja, Victor Mullers visioner. Distribuera priskrossar från Kina tillsammans med kvalitetsprodukter från gamla Europa via samma kanaler. Personligen är denna idé en skräck, men de senaste åren stod Saab i utställningslokalerna bredvid Korea Chevys och produkter från Rüsselsheim. Det har också överlevt varumärket. Men visioner och udda idéer måste tillåtas. Eftersom ingenting är omöjligt förändras allting, även och särskilt inom bilindustrin.

Text: admin / saabblog.net