Saab-partner Hawtai: Hawtai B35 - Kinas Cayenne

Hatwai B35 - Kinas Cayenne
Hatwai B35 - Kinas Cayenne

Den senaste modellen från Hawtai Motor Group ser mycket ut som Porsche Cayenne vid sidan av. I Folkrepubliken kallades det också av pressen för "kinesiska Cayenne", så uppenbara är lånen från designen. B35 är Hawtais anspråk på att klättra in i en ny, högre fordonsklass och borta från licenstillverkaren av Hyundai SUV - dock är denna stigning inte utan Hyundai's hjälp.

Hawtai B35 interiör
Hawtai B35 interiör

B35 är lyxigt utrustad för att möta den lokala önskan om representation och kan levereras med en 1.8 liters turboladdad bensinmotor tillverkad av SAIC eller en 2.4 liters bensinmotor från Mitsubishi. I dieselsegmentet finns en Clean Power Diesel med 2.0 liter och 150 PS, som är baserad på en VM Motori-licens, tillverkad av kineserna och vidareutvecklad av Hawtai enligt egna data.

Hawtai B35 data
Hawtai B35 data

Växellådorna, automatiska med 6-växlar eller manuella, tillverkas av Hawtai i ZF-licens. B35 är baserad på Hyundais äldre Santa Fe-plattform och introducerades först vid Shanghai Auto Show. B35 är ännu inte i produktion.

Text: admin / saabblog.net

Bilder: Hawtai